ESPAI PATROCINAT PER:
El Granero Integral

El nostre dia a dia, la nostra vida quotidiana, ens exposa a tot tipus de substàncies tòxiques que es troben en l’ambient que ens envolta.

Les toxines penetren en el nostre organisme principalment per via gastrointestinal, amb els aliments que ingerim, (principalment a través de productes processats i refinats, amb conservants i colorants, excés de greixos o d’aliments contaminats per metalls pesants en el peix o les carns o per pesticides en les verdures), i a través del sistema respiratori amb l’aire que respirem.

Es coneixen com toxines exògenes i són agents contaminants en forma de gasos, partícules, aerosols, metalls pesants (mercuri, plom, etc.), polímers, fàrmacs, additius i conservants, i materials tòxics que ens envolten en el treball i la llar (vernissos, pintures, coles, productes de neteja i desinfecció …). A part de les toxines exògenes esmentades el nostre organisme es troba exposat a toxines internes generades com a resultat del funcionament del nostre metabolisme. Són en la seva major part productes intermediaris o residus de processos metabòlics, metabòlits que s’acumulen en l’organisme i que en no ser excretats de forma adequada modifiquen o danyen de forma negativa nostre sistema biològic.

que comer febrer

La forma més sana d’eliminar totes les toxines que el nostre cos acumula és duent a terme una dieta detox. És una manera segura i eficaç d’eliminació que permet protegir el nostre organisme de l’ambient tòxic en què es troba immers. Per dur-la a terme amb èxit la natura ens proporciona dos superaliments amb extraordinari poder detox, les algues chlorella i spirulina, que s’integren perfectament en un règim alimentari equilibrat i amb una capacitat i eficàcia per eliminar toxines i metalls pesants àmpliament demostrada.

Totes dues són un aliment molt complet ja que contenen 19 aminoàcids inclosos els essencials, la provitamina A, les vitamines C, B1, B2, B5, B6, B12, E i K, biotina, inositol, àcid fòlic, luteïna, a més de minerals com són ferro, calci, potassi, magnesi, fòsfor, iode i sofre. Contenen uns bons nivells d’àcid omega 3 en forma d’àcid alfa linoleic. El seu contingut en clorofil·la és fins a quatre vegades més del dels espinacs i les ortigues, sent de les millors substàncies per a la neteja de l’intestí i sistema limfàtic, el fetge i la sang.

Els seus valors nutricionals les fan molt atractives com a complement de les dietes veganes i en esportistes, ja que en sec contenen prop de 45% de proteïna, 20% greix, 20% de carbohidrats, 5% de fibra, i un 10% minerals i vitamines . El seu alt contingut proteic és superior al dels ous, la carn o el peix.

Autor: Raúl Martínez, dietètica i dieto teràpia Homo toxicologia