trafico especies

ANDA 02/03/2016
ANDA aplaudeix l’aprovació del Pla Europeu contra el comerç d’animals i plantes silvestres.

L’Associació Nacional per a la Defensa dels Animals (ANDA) dóna la benvinguda a l’aprovació per part de la Comissió Europea del Pla d’Acció de la Unió Europea Contra el Tràfic de Vida Silvestre, un document en l’elaboració ha participat com a membre de Eurogroup for Animals, assessorant a la Comissió sobre els punts prioritaris en què es basa: la prevenció, les mesures oportunes per a una correcta aplicació i la cooperació internacional.

El comerç il·legal de fauna i flora silvestre ha augmentat exponencialment en els últims anys, atraient la participació de xarxes criminals organitzades que veuen en ell un negoci amb risc baix i un alt retorn de la inversió. En conseqüència, està afectant a la conservació de les espècies animals i a la integritat ecològica, i posa en perill l’estabilitat econòmica i política de moltes regions.

Sense anar més lluny, més de 20.000 elefants i 1.200 rinoceronts van morir el 2014 per culpa del tràfic il·lícit d’ivori i banyes respectivament, i les seves poblacions estan cada vegada més en declivi.

Donat el paper que els Estats membres de la UE ocupen com a punts de trànsit i principals destinacions d’aquests productes, i el paper influent de la Unió en el panorama internacional, ANDA ha advocat per donar alta prioritat al desenvolupament i implementació d’un pla d’acció europeu per acabar amb aquest negoci. Alberto Díez, director de l’ONG, considera que aquesta decisió “permetrà a la UE dedicar suficients recursos i atenció a un problema central de la seva política exterior, que afecta la conservació de la biodiversitat, el desenvolupament sostenible, la pau i la seguretat. estem encantats de veure que la majoria de les nostres recomanacions a la Comissió s’han incorporat, en particular les relatives a la necessitat que es limiti el comerç d’ivori dins de l’Eurozona “.

El document necessita ara ser discutit pels Estats membres abans d’obtenir el suport del Consell. ANDA espera que els països europeus donin suport plenament el pla d’acció per tal de detenir destrucció d’algunes de les espècies més amenaçades del món.

El document està disponible ahttp://ec.europa.eu/environment/cites/trafficking_en.htm

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here