etc breakbad cover4web

Red de Semillas 02/03/2016
Les noves fusions dels monstres de l’agronegoci.

El Grup ETC va publicar aquest cap d’any una detallada anàlisi sobre les tendències entre les fusions dels dinosaures de l’agronegoci: Camp Juràssic: Syngenta, DuPont, Monsanto: la guerra dels dinosaures de l’agronegoci.

Poc després es va complir una de les hipòtesis de la nostra anàlisi: l’empresa paraestatal Xina, ChemChina va pujar la seva oferta per adquirir Syngenta per 43 milions de dòlars. (Vegeu el comunicat del Grup ETC).

Si les fusions i adquisicions que hi ha a porta s’imposen sobre els òrgans antimoniopolio, les sis més grans empreses de productes agrícoles, que concentren el 75% de la investigació i desenvolupament globals, podrien reduir-se a tres o quatre.

Només amb la fusió entre Dow i DuPont, la nova empresa resultant controlaria el 25% de les vendes de llavors comercials i el 16% de les vendes de plaguicides, el que significa que juntament amb Monsanto, únicament dos mega-corporacions tindrien poder sobre el 51% de totes les vendes de llavors i una quarta part del mercat de plaguicides.

Un nou element que analitza el text del Grup ETC és la participació de les empreses de maquinària agrícola com Deere & Company, que ja tenen l’equipament i estan fent enormes inversions a incorporar el programari de les empreses de dades agrícoles, amb el que podrien assegurar el control de les llavors, els plaguicides i els fertilitzants des de les cabines dels seus tractors robòtics.

L’informe del Grup ETC emfatitza les conseqüències que tindria un control corporatiu encara més gran en quatre apartats: llavors, plaguicides, fertilitzants i maquinària agrícola. Adverteix que les fusions inadvertides o il·limitades podrien tenir efectes devastadors entre els productors agrícoles a petita escala, per al manteniment de les comunitats rurals de tot el planeta, per a la seguretat alimentària mundial i seguirien promovent un model d’agricultura i alimentació industrials que són causes principals de la devastació ambiental i el caos climàtic.

Veure l’informe complet: Camp Juràssic: Syngenta, DuPont, Monsanto: la guerra dels dinosaures de l’agronegoci.

I el comunicat d’actualizació i context: Fusió entre Syngenta i ChemChina: Les Sis Grans es converteixen en trio!

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here