bohlsener fabrica

Bohlsener Mühle 25/03/2016
Bohlsener Mühle: La PIME més sostenible d’Alemanya.

El passat mes de novembre a Düsseldorf (Alemanya), es va obrir per vuitena vegada el teló del més important escenari de la sostenibilitat d’Alemanya.

Entre els convidats de l’edició de 2015 també van estar personalitats de l’economia, la política, la cultura, l’esport i els mitjans de comunicació.

Imatge: Instal·lacions de Bohlsener Mühle a Hannover (Alemanya)

“És genial veure que la sostenibilitat (el nostre objectiu prioritari des de 1979) rep el reconeixement que necessita i es mereix”, diu Volker Krause, accionista i gerent de la fàbrica Bohlsener Mühle.

Que Bohlsener Mühle hagi rebut el premi alemany a la sostenibilitat 2015 per la seva orientació holística i ecològica, és per Volker Krause i per a tots els empleats de l’empresa, una distinció, un honor i la constatació del camí recorregut.

Fa 36 anys Bohlsener Mühle va decidir processar exclusivament cereal ecològic de la regió. Amb això, Volker Krause i Helmut Vollmer (director executiu) van establir les bases d’una empresa sostenible ecològica i socialment en l’esdevenidor. L’alimentació ecològica, amb la seva filosofia, demostra que en una zona marcat caràcter rural, és possible tenir èxit i ser sostenible.

volker krause

A través de la pròpia empresa, aquest fabricant de productes ecològics de fleca i de molí fomenta no només l’agricultura ecològica sinó també el desenvolupament ecològic i social en la seva regió d’origen. “No es tracta d’un ‘continua com fins ara’. Nosaltres entenem l’ecològic de manera holística i per a nosaltres bio és sinònim de sostenible”, diu Volker Krause.

El jurat, presidit pel professor Dr. Günther Bachmann, Secretari General del Consell per al Desenvolupament sostenible, ha considerat valuós aquest enfocament holístic de la sostenibilitat. A ulls del jurat, l’empresa es compromet de manera exemplar amb la regió, els proveïdors regionals i els treballadors.

“Ens alegra enormement aquest premi perquè ens confirma en el que estem fent cada dia de manera molt natural”, explica Volker Krause. “No entenem la sostenibilitat separada de la nostra activitat principal, sinó que la vivim”.

Imatge: Volker Krause, accionista i gerent de l’empresa

Que el camí emprès per Volker Krause i Helmut Vollmers desemboqui en què avui se li atorgui el títol de “Empresa més sostenible d’Alemanya”, fa molt feliç al conjunt dels pioners del sector “bio”. Demostra que l’ecològic no només ha arribat al centre de la societat, sinó que és l’únic camí per transformar la societat cap a un model social i ambientalment sostenible. Entre altres coses, la Cimera sobre el clima mundial que s’ha dut a terme recentment a París mostra com de necessari és avui dia.

“En el futur, serà un factor d’èxit decisiu per a les empreses, integrar sistemàticament la sostenibilitat en el seu dia a dia. Nosaltres l’hem consagrat a dia d’avui en l’ADN de la nostra empresa a causa del nostre clar enfocament ja en el passat,” constata Manuel Pick (director gerent). Ell veu en la cerimònia de lliurament de premis “un reconeixement al posicionament avançat de l’empresa, que suposa una àmplia i sòlida base per a la viabilitat futura de la fàbrica de Bohlsener.”

bohlsener muhle logoEl Premi alemany de la Sostenibilitat és la distinció nacional a l’excel·lència pel que fa a sostenibilitat en empreses, municipis i investigació. Amb els seus 5 concursos, els seus més de 800 candidats i els 2000 convidats a la cerimònia de clausura, constitueix el premi més important d’Europa en la seva categoria.

El premi és atorgat anualment des de 2008 per la Fundació Premi alemany de Sostenibilitat, en col·laboració amb el Govern Federal, les principals associacions municipals, associacions empresarials, organitzacions de la societat civil i institucions de recerca. El Premi de millors actors i projectes vol donar suport al canvi cap a una societat sostenible. Demostra com “Sustainability made in Germany” ( “Sostenibilitat fabricada a Alemanya” pot afrontar amb èxit els reptes de la sostenibilitat i alhora obrir altres oportunitats de competència.

*El Premi alemany de sostenibilitat defineix com com petites i mitjanes empreses (PIMES) aquelles amb menys de 500 empleats i menys de € 50 milions de facturació.

Bohlsener Mühle, distribuït a Espanya per Alternatur