expoecosalud

A la Carta Magna de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de 1948, es defineix salut com “el complet estat de benestar físic, psíquic i social i no solament l’absència d’afeccions o malalties”

No obstant això, durant molt de temps sembla que, en la pràctica mèdica i en la pròpia societat, només el primer d’ells s’hagués tingut en compte a l’hora de parlar de malaltia i salut i s’hagués obviat la visió global de la persona com un tot en el qual s’uneixen el físic, el fisiològic, el psicològic i l’espiritual.

Aquest abordatge holístic de l’ésser humà, que ja tenien en compte els clàssics de la medicina i per als quals, dieta i higiene eren eines indispensables, sembla estar recobrant la seva importància en la societat i prova d’això és l’auge de les que es coneixen com “teràpies naturals” (més correctament integratives), l’augment en el consum de complements alimentaris, d’aliments ecològics i la recerca, en general, d’un estil de vida saludable que contribueixi al manteniment de la salut.

I, precisament amb la vocació de cobrir tots aquests aspectes d’una vida saludable, es celebra des de fa ja 25 anys la fira que avui coneixem com Expo Eco Salud, el Saló de la Salut i la Qualitat de Vida. La primera novetat important i que demostra l’interès de la ciutadania i la seva demanda d’informació sobre aquests temes, és que la fira passa de ser biennal a celebrar-se cada any, de manera alterna, a Barcelona (com la passada edició) i a Madrid. 

Així és que, del 22 al 24 d’abril, tots aquells interessats en la salut i en el seu enfocament més global (complements alimentaris, dietètica, teràpies naturals, alimentació ecològica, cosmètica natural, activitat física saludable …) s’han d’acostar al pavelló 6 de IFEMA a Madrid i visitar la 25a edició d’Expo Eco Salud.

Pioner a Espanya quant a la cura natural i sostenible de la salut, més enllà de l’àmbit sanitari, aquesta trobada, organitzada per Interalia, empresa de fires professionals i congressos, no ha deixat de promoure i divulgar tots aquests temes des de mitjans dels 80. Amb els seus més de 150 expositors i els més de 6000 productes i marques, la fira convoca més de 27.000 visitants, tant professionals com públic en general i compta amb un extens programa d’actes paral·lels entre els quals destaquen la 5a edició del Congrés Internacional de teràpies Naturals, organitzat per APTN Cofenat – Associació de Professionals de les Teràpies Naturals, el Curs a punts de venda (ambdues enfocades als professionals), així com les clàssiques Jornades tècniques (que tenen lloc al llarg dels tres dies, tracten temes molt diversos i són d’accés lliure a tots els visitants) i altres més monogràfiques, com la Jornada de Complements alimentaris i dieta, la d’Activitat física saludable o la que organitza el Col·legi Oficial d’infermeria de Madrid sobre l’Autocura. Aquest any a més, organitzat per Aprodyhem, l’Associació Professional de Dietètica i Herbolaris de Madrid, tindrà lloc la primera edició del Taller “Fes servir el teu cervell per innovar” en què es presentaran models i metodologies perquè la creativitat pugui florir.

En l’ampli repertori de les Jornades Tècniques que tenen lloc durant els tres dies de fira, es parlarà de temes que van des de “Activació del nostre sistema energètic i físic”, “La llum, el color i la forma com a catalitzadors de la salut” o “Mindfulness per a la Salut” fins a “L’auriculoteràpia i les seves aplicacions”, “El sentiment de l’intestí” (la seva importància i com pot ajudar-nos a superar multitud de malalties) o “la Micoterapia en l’abordatge del pacient oncològic”.

Bio Eco Actual patrocina un taller sobre “Alimentació vegetariana en la infància”, en la què la pediatra i col·laboradora d’aquesta publicació, Miriam Martínez, exposarà les claus per a tots aquells que desitgen educar en una filosofia vegetariana o vegana, els principis d’una alimentació saludable en la infància, quins aliments consumir, quines situacions evitar, com planificar l’alimentació dels nens en edat escolar i com ajudar els nostres fills adolescents a portar una dieta saludable.

Segons Hernán Silván, president d’ Expo Eco Salud, “La divulgació d’estils de vida saludable és el primer objectiu d’ Expo Eco Salud. El major valor afegit que aquests camps de salut brinden a la societat és veure el ciutadà com un tot i així enfocar les atencions que mereix. Les jornades tècniques són una excel·lent manera de divulgar.”

Tota la informació sobre les activitats de la fira a: www.expoecosalud.es

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here