The Ecologist 04/04/2016
The Ecologist: Especial “Vegans…”.

Ja està a la venda el nou número de la revista The Ecologist, el que correspon al trimestre de primavera (abril-maig-juny). Es tracta d’un monogràfic dedicat al veganisme en què són els propis protagonistes d’aquest moviment que expliquen per què és tan necessari i urgent, des de diversos prismes, reduir el consum de proteïna animal al planeta.

Ecoxefs, nutricionistes, metges, activistes, artistes, productors … expliquen com es van ficar en aquest món, per què…

En la redacció de The Ecologist no tots som vegans. Hi ha alguns que sí que ho són. D’altres són ovolacteovegetarianos. També n’hi ha flexiveganos. I fins i tot hi ha algun defensor de les teories del polèmic ambientòleg Claudio Bertonatti, que assegura que si la humanitat fos vegana… significaria un drama per a la biodiversitat del planeta. En el que sí estem d’acord tots els “ecoactivistas” que passen per The Ecologist és que l’exagerat consum de proteïna animal actual és una tragèdia per a la salut humana, per al patiment animal, per al medi ambient i per a la biodiversitat. També estem tots d’acord en que per divertir-se no cal engabiar cap ésser que sent. I, d’altra banda, per abrigar-se del fred no és necessari sotmetre a una vida injusta a éssers vius. També rebutgem completament l’experimentació amb animals.

Disponible ja en quioscos i botigues “bio”. Si no el trobes, pots demanar-ho per 5 euros, despeses d’enviament incloses, a publicidad@theecologist.net. A continuació, reproduïm l’editorial del número 65 de la revista, que acaba d’aparèixer al mercat.

En qualsevol cas, el que hem volgut amb aquest monogràfic no és apostar pel veganisme a ultrança… Perquè, al cap ia la fi, això és una aposta íntima, personal, intransferible. Nosaltres no som proselitistes. Són eleccions molt personals. No ens concerneixen. Simplement, informem. Després, que cadascú prengui les seves pròpies decisions. En canvi, del que es tractava era d’aprofundir, de donar a conèixer el veganisme. Però no a través d’articles o reportatges de “no vegans”, sinó per mitjà dels seus propis protagonistes. Nutricionistes, ecochefs, metges, circs, artistes, activistes, empresaris… vegans ens han explicat amb luxe de detalls, en format d’entrevistes, per què ho són, per què han canviat els seus hàbits, en què consisteix el veganisme, quin consum és el que realitzen els vegans…

El veganisme és una tendència a l’alça en la nostra societat. Mentre creixen la violència i les guerres, també milions d’éssers de tot el planeta aposten per la no violència i els hàbits de tot tipus que comporten més pau i harmonia. Hem intentat reflectir aquesta tendència amb la major pulcritud i la més precisa exactitud. Els seus protagonistes ens han ajudat. Aquí tenen el resultat. Passin i llegeixin…

Més informació a www.theecologist.net