BioCultura Barcelona 08/04/2016
BioCultura Barcelona: Que ningú t’amargui la primavera.

L’edició número 23 de BioCultura Barcelona (del 5 al 8 de maig) arriba, com cada primavera, el Palau Sant Jordi de Barcelona amb noves energies i bones vibracions. Dos mesos abans de començar, tot l’espai d’expositors ja estava assignat.

Davant un món en clara descomposició, BioCultura continua sent l’oasi, el nou brot que simbolitza credibilitat, esperança i futur … per una nova societat.

La fira va créixer l’any passat en espai per a exposició amb la zona de food-trucks. Però, fins i tot disposant de diversos centenars de metres quadrats més, tot l’espai estava assignat i contractat ja dos mesos abans de començar la fira… i amb llista d’espera. Està clar que BioCultura s’ha guanyat un lloc per dret al cor de la ciutat. Perquè ni és una fira qualsevol ni està organitzada per una empresa qualsevol.

El moviment “bio” català és moltíssim més que una moda.

HA PLOGUT MOLT

Des de la seva primera edició a les Drassanes, fa 23 anys, ha plogut molt i, amb cada edició, ha augmentat el públic i les empreses expositores, així com el nombre de professionals que han fet de BioCultura seu punt de trobada del sector “bio” a l’àrea mediterrània.

¿I a què es deu aquest èxit? Sens dubte, es deu, entre altres coses, al fet que amb la primavera i amb BioCultura arriba al Palau Sant Jordi una forma d’entendre la vida que poc té a veure amb el que veiem cada dia reflectit en els mitjans d’informació. BioCultura no només és el gran aparador de l’alimentació “bio”, de la cosmètica ecològica, de la bioconstrucció, de les teràpies naturals, del tèxtil orgànic… És un recés de pau, un oasi d’esperança, en un món assolat per una gran crisi sistèmica, pels “sorolls de sabres”, pel neguit personal, familiar i social… que ens assota per tot arreu.

RESPOSTES
I això és així, precisament, perquè BioCultura té moltes respostes als grans reptes que ens assolen com a societat, com a espècie i com a planeta. Cada vegada està més clar que, si no canviem el rumb que hem pres, els desastres (climàtics, bèl·lics, alimentaris …) als quals haurem de fer front van a colapsarnos tant individual com col·lectivament. Davant d’això, creativitat, compromís, esperança … Alternatives fiables, conscients, pacífiques, seductores i viables. I aquesta altra manera d’entendre la vida i l’eco-nomia està a BioCultura. Vine a conèixer-la. No perdis el tren. Demà pot ser massa tard. Que ningú et amargui la primavera …

QUE NINGÚ T’AMARGUI
Flota en l’ambient un aire de desesperança. Augmenten les pandèmies com la depressió o l’obesitat; els media vomiten cada dia notícies de guerres, atemptats i conflictes per tot arreu; l’economia no acaba d’alçar el vol; els polítics no es posen d’acord en res i els casos de corrupció surten fins de sota les pedres… Però, encara que no ho sembli, hi ha alternatives de futur, viables, factibles, esperançadores … I hi ha altres formes de viure , de consumir, d’informar, d’educar, de menjar, de curar, de construir …

I estan a BioCultura. Vine a assaborir la primavera a Palau Sant Jordi i que ningú et amargui la vida.

FESTIVAL VEGÀ
Aquest any, moltes novetats. Més de 400 activitats paral·leles que inclouen el Vegan Festival, programació musical permanent a l’Escenari BioRitme, zona d’FoodTrucks, el Festival Ecològic de la Infància MamaTerra, ponències, mesos rodones, showcooking del matí al tancament, degustacions, tallers, bioconstrucció, Planeta moda … i una infinitat d’atractius suggeriments per a un món més d’acord amb aquesta ètica que tots, o gairebé portem dins.

Tota la informació sobre BioCultura Barcelona en www.biocultura.org