Planeta Moda 25/04/2016
Neix Planeta Moda, una iniciativa per impulsar el tèxtil sostenible.

L’Associació Vida Sana llança Planeta Moda, una plataforma per donar suport al desenvolupament del tèxtil sostenible d’una manera integral: des del seu cultiu fins al seu consum final.

Planeta Moda neix amb el mateix esperit que mou a l’associació des de la seva creació el 1978. “En aquell moment es va començar promovent l’alimentació biològica i, un cop creada la fira de productes ecològics BioCultura, es van anar involucrant altres sectors com la bioconstrucció, les teràpies complementàries o la cosmètica “, explica Juan Carlos Moreno, director tècnic de BioCultura i impulsor de Planeta Moda.

“Fa més de 10 anys que a l’associació parlàvem de la necessitat de desenvolupar el tèxtil ecològic, però no era encara el seu moment”, assenyala Moreno, que ens recorda que en l’edició de BioCultura de 1998 es va celebrar la primera desfilada de moda ecològica d’Espanya. En els últims anys, la societat ha començat a preguntar-se com han estat elaborades les peces que vestim. Aquesta presa de consciència és fruit d’aquest treball anterior, i per això des de l’associació hem decidit dotar de força i identitat pròpia a aquest projecte.

LA NOSTRA FILOSOFIA

Planeta Moda defensa l’ús de fibres procedents del cultiu orgànic o de la ramaderia ecològica, el respecte al medi ambient durant el procés de producció i una indústria tèxtil que tingui un rerefons social. “Amb Planeta Moda volem seguir el mateix camí que ja vam recórrer abans amb CultivaBio i Ecoestética, oferint informació a professionals del sector per destacar que en l’agricultura i ramaderia ecològica es troben també les matèries primeres que la indústria necessita”, assenyala Moreno. I anuncia que “els experts de formació de l’associació estan preparant un pla d’acció”.

LES NOSTRES ACCIONS

www.planetamoda.org professionals i consumidors troben informació i recursos útils sobre el sector perquè res no els aturi i se sumin al moviment del EcoFashion. Des del web es dóna visibilitat a aquests dissenyadors, tallers, botigues, productors… que han decidit apostar per la moda sostenible. Però a més, Planeta Moda també té presència física en fires i esdeveniments. Organitzem tallers, xerrades i tota mena d’activitats per a seguir creant consciència sobre la necessitat de prestar atenció al que entra al nostre armari.

BIOCULTURA BARCELONA

Planeta Moda estarà present a BioCultura La fira de productes ecològics i consum responsable se celebrarà entre el 5 i el 8 de maig al Palau Sant Jordi i ve carregada de novetats en el sector de la moda sostenible. D’una banda, Planeta Moda comptarà amb un espai d’exposició propi dins de la fira en què participaran més de 30 expositors que ens portaran les últimes tendències del sector.

A més, Planeta Moda en col·laboració amb Moda en Positivo ha preparat un ampli programa d’activitats per als quatre dies de fira. Tallers, xerrades i debats entre els quals destaca la projecció del reportatge ‘Fashion Victims’ del programa Salvados de la Sexta. El visionat anirà seguit per un debat moderat per Charo Mora en què participaran dissenyadors i personalitats lligades al món de la moda. “És una programació dirigida a crear consciència i a mostrar noves opcions als consumidors perquè triïn com vestir d’una forma conscient”, explica Beatriz Valdivia, responsable de Moda a Positiu i una altra de les caps visibles de Planeta Moda.

Tota la informació sobre Planeta Moda a www.planetamoda.org