El colesterol és una substància grassa que es troba a les membranes de les cèl·lules del nostre organisme i en el plasma sanguini, sent indispensable per a la vida.

El cos necessita colesterol per realitzar la funció estructural de les membranes plasmàtiques de les cèl·lules, per fabricar hormones sexuals, hormones corticoesteroidals, sals biliars, vitamina D i basses lipídiques. No obstant això, l’augment del colesterol en la sang té conseqüències perjudicials per a la salut, i el seu dipòsit en les parets de les artèries produeix aterosclerosi amb el consegüent estrenyiment i enduriment de les mateixes.

La forma sana i natural de combatre el colesterol perjudicial és consumint dos  superaliments de provada eficàcia per a la reducció dels nivells de colesterol en sang. Es tracta de Brassica oleracea itálica, el bròquil, i de Cyperus esculentus, la xufa.

chufa brocoli colesterol

El bròquil conté en abundància nutrients que són extremadament beneficiosos per a la salut, com les vitamines D, K, A, i C, beta carotè, àcid fòlic, fitonutrients glucosinolats, flavonoides, fibra soluble i els minerals calci, ferro, fòsfor i potassi. La vitamina C redueix la lipoproteïna de baixa densitat, el colesterol LDL, mitjançant la prevenció de la seva formació. El poder antioxidant combinat de la vitamina C i el beta carotè impedeixen la formació de radicals lliures, que ajuden a augmentar la lipoproteïna d’alta densitat, el colesterol HDL. Això facilita mantenir una òptima salut arterial i evita la seva obstrucció.

La xufa mostra beneficis nutricionals degut al seu alt contingut de glucosa soluble i àcid oleic. L’alt contingut d’àcid oleic té un efecte positiu sobre el colesterol, reduint la lipoproteïna de baixa densitat, colesterol LDL, i augmentant lipoproteïna d’alta densitat, colesterol HDL, i disminueix els nivells de triglicèrids a la sang i el risc de formació de coàguls , evitant d’aquesta manera l’aterosclerosi. És rica en minerals com el fòsfor, el potassi, el calci, el magnesi i el ferro necessari per als ossos, la reparació de teixits, músculs, la sang i per al creixement i desenvolupament del cos, i en vitamines E i C.

La combinació diària de bròquil i xufa, dos extraordinaris superaliments, ens permeten mantenir nivells de colesterol i salut arterial òptims. És important assegurar-se que siguin de cultiu orgànic per garantir la màxima qualitat.

ESPAI PATROCINAT PER
El Granero Integral

Autor: Raúl Martínez, dietètica i dieto teràpia Homo toxicologia

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2020