Dispronat 08/07/2016
Algamar, la marca especialitzada en algues atlàntiques ecològiques i silvestres, fa 20 anys.

Algamar, primera empresa nacional especialitzada en algues atlàntiques ecològiques i silvestres, celebra el seu 20 aniversari. Fundada el 1996 pels germans Clemente i Fermín Fernández Saá, aquesta empresa gallega té com a finalitat promoure i donar a conèixer el gran valor alimentari de les algues marines autòctones de Galícia.

Les algues de Algamar provenen de la zona sud de Galícia, zona catalogada com a Xarxa Natura 2000, a tocar de la Reserva Natural de les Illes Atlàntiques.

En el treball que desenvolupen posen tot el seu afecte, cuidant el mar i manteniedo l’equilibri de l’ecosistema. Seleccionen les millors algues silvestres, les s’assequen a baixa temperatura per preservar al màxim el seu valor nutricional i en el medi ambient treballen amb energies renovables.

Tal com indiquen les publicacions oficials de l’Autoritat de Pesca, les algues són a Galícia un recurs natural abundant i autòcton, que a més es renova cada any al mar i per això significa un aliment estable i sostenible. Aquesta activitat d’extracció de les algues està regulada i supervisada per la Xunta de Galícia, concedida a Algamar cada any i publicada al DOGA (Diari Oficial de Galícia) de forma ininterrompuda des de la creació de l’empresa.

2016 07 01 FOTO FAMILIA EQUIPO ALGAMAR A LAMA 02

Imatge: 20 Aniversari Equip Algamar

Durant tota la seva trajectòria Algamar ha estat premiada amb grans reconeixements:

– L’any 2008, el Departament de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Santiago de Compostelaconcluye i certifica que les algues de Algamar “reuneixen les característiques esperades d’un aliment saludable”.

– L’any 2009, el Ministeri de Medi Ambient li concedeix el PREMI BIODIVERSITAT 2009, com a exemple d’innovació i solidesa en la gestió i respecte dels recursos naturals.

– L’any 2010, com a novetat per a tot el sector ecològic, les Algues de Algamar reben la CERTIFICACIÓ ECOLÒGICA europea, segons el nou Reglament (CE) nº 710/2009 de la Comissió Europea, que va entrar en vigor l’1 de juliol de 2010 .

– L’any 2013, la Fundació Félix Rodríguez de la Fuente reconeix Algamar com EXPERIÈNCIA EXEMPLAR.

– L’any 2014, és seleccionada com una de les EMPRESES PROTAGONISTES DE L’ECONOMIA VERDA A NIVELL MUNDIAL. La notícia està publicada pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i per la Fundació Biodiversitat.

Algamar forma part d’una selecció de 25 empreses: “Iniciatives empresarials d’èxit que s’han distingit a nivell mundial pel seu caràcter innovador i la seva contribució a l’economia verda, amb la intenció que serveixin d’exemple, inspiració i ànim als futurs emprenedors”.

Coneix més sobre Algamar a www.algamar.com