ifoameu deareurope jobs 2016 en 520x260

IFOAM EU 09/07/2016
Falta molt per acabar les negociacions sobre la nova normativa europea de producció ecològica?

Divendres passat, la República Eslovaca es va fer càrrec de la Presidència del Consell de la UE, substituint els Països Baixos, i ja és el sisè Estat en assumir la Presidència des que es va presentar la primera proposta de reglament de la producció ecològica.

Durant el proper semestre, els eslovacs negociaran des del Consell de la UE amb la Comissió de la UE i el Parlament sobre el nou reglament ecològic.

“IFOAM UE vol reconèixer el compromís i l’esforç realitzat per la presidència holandesa durant el seu mandat per arribar a un acord sobre el reglament ecològic”, va dir Bavo van den Idsert, membre de la junta d’IFOAM UE. 

“Tot i que s’han fet progressos en algunes àrees crucials, el final de les negociacions no sembla estar a la vista, i mentre continuen les discussions a nivell polític, els operadors ecològics de tota la UE – i més enllà – han de seguir treballant sense saber quines seran les regles en un futur pròxim. Esperem que tots els negociadors donin prioritat a aquest tema, per tal d’aconseguir el més ràpid possible una nova regulació que doni suport al desenvolupament del sector ecològic a Europa i que eviti aquesta incertesa”.

“Abans de presentar el seu programa de treball per al 2015, la Comissió va examinar totes les propostes legislatives que estaven pendents, incloent la relacionada amb la producció ecològica” va afegir Jan Plagge, vicepresident d’IFOAM UE. “En aquell moment, es va dir que la proposta de reglament de producció ecològica seria retirada i substituïda per una nova iniciativa, si no s’assolia un acord en els pròxims sis mesos. Ara, 18 mesos més tard, la proposta segueix sobre la taula pendent de tancar, amb posicions que divergeixen significativament en àrees crucials. Més demora resulta inacceptable”.

“IFOAM UE dóna la benvinguda a la Presidència d’Eslovàquia, que tindrà la gran responsabilitat de guiar les negociacions ecològiques en els propers 6 mesos”, va dir Eduardo Cuoco, director IFOAM UE. 

 “Any rere any, l’ecològic és el sector més prometedor i la demanda dels consumidors d’aliments ecològics està creixent gairebé el triple que la resta de la indústria alimentària. El sector ecològic ofereix creixement, ocupació i satisfacció dels consumidors, així com beneficis per al medi ambient i benestar animal. Creiem que la República d’Eslovàquia, on la proporció de terra ecològica és d’aproximadament del 10%, treballarà dur per arribar a un acord que vagi més enllà de la normativa ecològica actual i que restableixi la confiança en els operadors ecològics de la UE “.

Comunicat d’IFOAM EU
Traducció: Producció Agrària Ecològica – Generalitat de Catalunya