TerraSana és un dels grans pioners a Europa de la producció i distribució de productes alimentaris orgànics. El seu fundador i propietari Kees Barnhard va començar un negoci d’èxit fa 35 anys. 

Hem parlat amb Peter Jacobs, director general de TerraSana des de 2012, responsable i compromès amb alimentar-nos millor cada dia per ser més feliços. Sota el lema “Alimentació Positiva” Qualitat, Sentit i Compromís, TerraSana ha entrat en una nova etapa i li demanem que ens l’expliqui.

Bio Eco Actual
Explica’ns el que significa el vostre nou lema “Alimentació Positiva”

Peter Jacobs
Amb Alimentació Positiva volem expressar la sensació positiva que la gent aconsegueix quan s’alimenta amb aliments orgànics que proporcionen com a mínim tres coses alhora:

1-És molt bon menjar, amb un bon sabor. Alimentació que es pot gaudir realment, sols, amb la família, amb els amics.

2-És molt saludable i nutritiu: ecològic, no hi ha grans continguts de sucre (o gens), poc greix i només greix saludable, sense additius.

3-Serveix al món i té el potencial d’ajudar a proporcionar un desenvolupament positiu, al mateix temps que és orgànica, saludable i justa. I per tant ajuda als agricultors, no contamina la terra, el sòl i l’aigua. Es fa amb l’energia verda, és realment sostenible.

Oferiu una amplia gamma de productes! Quins destacaries entre les vostres especialitats mediterrànies?

Naturalment els diversos tipus de pesto, així com els nostres crackers sense oli de palma, amb oli d’oliva! També oferirem algunes sopes espanyoles estupendes, pasta feta a mà incloent els tipus  sense gluten, de civada 100% o de cigrons 100%, per exemple. També oferirem juntament amb el nostre humus, un bon tzatziki. Com veieu, serà una línia de diverses zones del Mediterrani! Pura delícia!

La cuina oriental està marcant tendència gastronòmica. Per què i amb quins productes?

Hi ha diverses explicacions per a això: la cuina oriental és sobretot baixa en greixos, poques calories, un munt de productes frescos, productes fermentats fàcils de digerir, fàcils de preparar, sabor perfecte, i la capacitat de gaudir d’autèntics bons aliments amb amics i familiars. A la cuina oriental parlem de 5 gustos. Ja coneixem el dolç, agre, amarg i salat. Però la cuina oriental ofereix també el famós gust umami !! Un sabor complert que agrada a gairebé tothom. Podeu trobar aquest gust umami per exemple  en els shii-take, en diverses algues nori i kombu, i en productes fermentats com el tamari, la salsa de soja i el miso.

És aquest el gran moment dels súper aliments?

Si, ho és. Per què? Perquè hi ha cada vegada més interès en els ingredients singulars, purs i honestos. Canviem la nostra forma de menjar. Volem aliments que ens nodreixin amb especial interès per a les vitamines, minerals, greix baix, proteïna vegetal alta, fibra alta. I el bo és: no els coneixíem fins fa uns anys. Però hi eren des de sempre.

Son aliments, molt bons aliments, ingredients que ens ajuden a fer nous esmorzars, dinars, fent que els nostres sopars i postres siguin més emocionants i més nutritius. Oi que és maco?

A partir del desè Congrés Orgànic Europeu de l’abril passat, creu que les empreses d’aliments orgànics poden ajudar a canviar les polítiques de la UE cap a sistemes alimentaris més sostenibles?

terrasanalogoTots els participants provinents  del mercat dels aliments orgànics van tractar de aportar-hi el millor dels seus coneixements, els seus ideals i la seva força per tal de mantenir l’autèntica agricultura orgànica. Una agricultura que només pot ser si és connectada a autèntic sòl, autèntica terra i a la forma en què el sòl, les plantes, els animals són tractats. Per tant, proporcionant un ambient saludable en el qual el planeta, la gent, el benefici pugui desenvolupar-se cap a un futur sostenible real. Però també hi ha la indústria no orgànica, que veu el cultiu ecològic i tracta d’ aturar-lo una mica, influint en algunes regulacions.

Jo realment espero, i crec, que la indústria orgànica va exposar allà els seus punts de vista i aquests punts han estat compresos i reconeguts per la majoria de polítics. Hi ha cada vegada més reconeixement i comprensió de que hem de canviar la nostra agricultura comú. Però és un llarg camí. Comencem nosaltres. Aquest és sempre el millor punt per començar. Alimentació Positiva!!

Bio Eco Actual Setembre 2016