Salus 08/09/2016
Salus Haus compleix 100 anys.

Des de 1916 l’empresa alemanya Salus Haus elabora xarops, infusions i gotes per a la cura de la salut utilitzant les plantes com a matèria primera. El fill del fundador, Otto Greither, de 90 anys d’edat, dirigeix ​​Salus Haus des de fa 70 anys convertint-la en l’empresa líder a Alemanya en la producció de remeis medicinals d’origen natural.

Tot va començar amb el Dr. en medicina Otto Greither, qui durant molts anys va patir una greu malaltia …. fins que, gràcies a les seves pròpies investigacions, va trobar el camí per curar-se a si mateix mitjançant remeis naturals, aconseguint el que la medicina convencional de l’època no va poder. Amb la seva cura per al enfortiment del sistema immunològic Sr. Greither va posar en 1916 la primera pedra d’un ampli sistema de salut basat en la força de la natura.

La naturalesa com a font de salut i benestar

El nom de Salus procedeix de la deessa romana de la salut i el benestar públic; l’elegir-lo Dr. Otto Greither tenia en ment no només la seva pròpia experiència, sinó el benestar d’aquells que l’envoltaven: familiars, amics i els seus propis pacients.

greither salusI aquest és un plantejament que no ha canviat gens ni mica al llarg dels 100 anys d’existència de l’empresa: la SALUT ha estat, és i segueix sent el més important. Salus aprofita la força de la natura per oferir una àmplia gamma de xarops, infusions, gotes i elixirs per a l’elaboració tria amb la major cura els millors ingredients i herbes medicinals de gran eficàcia, amb fórmules molt ben tolerades per l’organisme.

Imatge: Després que el Dr. Otto Greither aconseguís curar-se a si mateix mitjançant remeis naturals, va començar a portar una existència itinerant com a metge i investigador donant múltiples conferències a Alemanya. En aquesta foto apareix amb la seva dona i el seu fill Otto i uns coneguts de la família.

Una empresa familiar de gran èxit

El fill del fundador dirigeix ​​l’empresa des de fa setanta anys. Per Otto Greither el fet d’haver desenvolupat una empresa d’èxit internacional, que satisfà elevats estàndards en l’àmbit de la protecció mediambiental, és un motiu d’orgull que li exigeix ​​seguir treballant en aquesta mateixa línia. Des de fa poc compta amb el suport del Dr. Florian Block, casat amb la seva néta Kathrin Greither-Block, per dur endavant un programat relleu en les tasques de gestió empresarial.

block greither

Tots dos celebren aquest any el centenari de l’empresa al costat dels més de 300 treballadors que aquesta té en Bruckmühl (Alemanya), on per primera vegada obren les portes de les seves instal·lacions en una Jornada de Portes Obertes que Salus Haus va celebrar el 23 de juliol de 2016 i a la qual van acudir diverses personalitats polítiques i empresarials de la zona d’alta Baviera, veïns de la localitat de Bruckmühl i mitjans de premsa.

Imatge: Els gerents, el Dr. Florian Block i Otto Greither, davant dels busts del fundador de l’empresa, el Dr. en medicina Otto Greither, i la seva dona Thea

Sobre Salus Haus

Amb més de 300 empleats i una xifra de negoci anual superior als 100 milions d’euros, el grup d’empreses Salus està entre els líders del mercat del sector de productes fitofarmacèutics i dietètics d’origen biològic. Salus és un dels pocs fabricants de productes medicinals naturals d’Europa que cobreix per si mateix la major part del procés de fabricació, des de la sembra, passant per la collita, fins a l’elaboració i l’envasament. En totes aquestes tasques Salus satisfà els més elevats estàndards de qualitat farmacèutics per a productes medicinals i els estàndards de qualitat bio per a productes alimentaris. Les matèries primeres procedeixen majoritàriament de cultius ecològics controlats. La total renúncia a l’ocupació de conservants, aromes artificials i substàncies modificades genèticament és una constant de l’empresa. Des de 1991 Salus Haus també conrea plantes medicinals a Xile on té més de 700 hectàrees dedicades, ja que allà l’aigua, l’aire i el sòl encara estan lliures de tot contaminant i de qualsevol tipus de substàncies nocives.

A Alemanya, el grup Salus està integrat per tres empreses, SALUS Haus, SALUS Pharma i W. Schoenenberger, totes elles comparteixen matèries primeres d’acurada qualitat i un nodrit equip d’investigació i desenvolupament. Les tres posseeixen dècades d’experiència en el sector dels preparats medicinals a base de plantes i espècies vegetals. Salus va ser fundada el 1916 a Munic pel Dr. en medicina Otto Greither i des de 1945 està dirigida pel seu fill.

floradix 250 2013Actualment els productes Salus s’exporten a 60 països arreu del món. Entre els més coneguts destaquen el xarop de ferro Floradix®, Floradix-Kindervital®, Gallexier® i Alpenkraft®, a més dels sucs espremuts de plantes fresques de W. Schoenenberger. Des de 1968 l’empresa té la seva seu a la localitat de Bruckmühl, districte de Rosenheim, Alta Baviera.

A Espanya, els productes són distribuïts per la filial Salus Floradix Espanya, S.L., amb seu a Alacant.

Per a més informació visiti www.salus.es