Ecologistes en Acció 27/09/2016
Signa en contra dels contaminants hormonals!

La campanya EDC Free, de la qual forma part Ecologistes en Acció, està recollint signatures per exigir la protecció de la població i el medi ambient enfront dels contaminants hormonals davant la sospita que alguns estats membre cedeixin a la pressió de la indústria química si no veuen suficient pressió pública.

FIRMA AQUÍ

En tractar-se d’una campanya europea, el text de la recollida de signatures està en anglès. Com en altres recollides de signatures, s’ha d’introduir el nom i correu electrònic.

Pots llegir el text traduït aquí o utilitzar el traductor de google en la pròpia web:

“Els disruptors endocrins són compostos químics perillosos que poden originar tumors cancerosos, defectes de naixement i altres seriosos desordres en el desenvolupament. Haurien d’estar prohibits, però en lloc d’això, la Unió Europea està a punt de donar a la indústria química el regal que sempre han desitjat: Una regulació que sembli estricta però no faci gairebé res per protegir la salut pública.

L’esborrany de normes que va presentar la Comissió Europea ha estat criticat per científics independents i ONGs. Alguns governs s’espera que ho denunciïn a la important reunió de dimecres. Suècia fins i tot va portar a judici a la Comissió en relació als disruptors endocrins (i va guanyar). Però altres governs només van a plantar cara al lobby químic si hi ha prou atenció pública.

Digues-li a tots els governs Europeus que s’oposin al desastrós esborrany de proposta de disruptors endocrins

És un moment important perquè els governs canviïn les normes proposades i protegeixin la salut pública i el medi ambient. La indústria química ha pressionat durament a la Comissió Europea durant anys – així ho demostra el terrible esborrany de regulacions que posen sobre la taula de negociació.

La coalició de grups d’interès públic denominada EDC-Free Europe ha lluitat durant anys en contra dels contaminants hormonals i el seu impacte en la salut humana, contrarestant la influència de la indústria química. EDC-Free Europe creu que els representants de Suècia, Dinamarca i França es posicionaran a favor de la salut pública. Altres Estats membre podrien oposar-se, però és difícil dir-ho donada la falta de transparència de la reunions a Brussel·les.

L’esborrany s’ha dissenyat per protegir els beneficis de les empreses, no la salut pública. En l’actual proposta de la Comissió Europea, “el nivell d’evidència és tan elevat que haurem d’esperar a anys de mal a la nostra salut abans de treure una substància del mercat,” segons l’experta en contaminants hormonals, la Dra. Lisette van Vliet, d’EDC-Free Europe.

Junts, respondrem a la indústria química de tot el món. Treballant amb activistes, científics i ONG de tot Europa, vam aconseguir evitar una renovació per 15 anys del glifosat – el famós pesticida de Monsanto. També ajudem a que França eliminés i prohibís els compostos químics que fan mal a les abelles. La nostra mobilització en massa funciona.

No als disruptors endocrins – Digues-li als governs europeus que s’oposin a l’esborrany de la proposta de la Comissió sobre disruptors endocrins.