The Ecologist ja va dedicar, fa uns anys, un dels seus números a l’univers tèxtil. Ara, tocava un segon pas en aquest sentit.

Es tracta d’un monogràfic en el qual bona part de les regnes de l’assumpte les porta Juan Carlos Moreno, un dels responsables de l’associació Vida Sana que més està apostant pel tèxtil orgànic amb la Plataforma Planeta Moda, des de la qual s’està fent tot el possible per donar a conèixer l’univers de la moda sostenible.

Ja toca començar a fer passos importants cap a l’expansió del tèxtil ecològic, de la bioconstrucció i de tots aquests altres sectors que, no sent alimentaris, formen part també de les nostres vides i de l’eix que cal començar a canviar si volem donar un gir cap a una societat sostenible ecològica i socialment.

Veritablement, la indústria tèxtil és devastadora pel que fa al medi ambient i als drets humans i dels treballadors. El cotó transgènic arrasa per on passa. Permet grans usos de biocides sense que les plantes es vegin afectades. Els mateixos productes utilitzats en el camp són els que fan servir els pagesos indis quan, aclaparats pels deutes, decideixen suïcidar-se. I és que el cotó transgènic és a l’agricultura el mateix que la usura a l’economia.

Però hi ha altres formes de produir, altres formes de comerciar, altres formes de consumir… en tot el relacionat amb el tèxtil.

I d’això és del que ens parla el número d’octubre-novembre-desembre de The Ecologist. De alternatives a la barbàrie.

Pots demanar aquest número o subscriure’t a publicidad@theecologist.net

Pedro Burruezo, Director de The Ecologist – Bio Eco Actual Octubre 2016