ESPAI PATROCINAT PER
El Granero Integral

El colesterol és indispensable per a la vida. Es tracta d’una substància grassa que es troba en les membranes de les cèl·lules i plasma sanguini del nostre organisme, que el cos necessita per formar membranes cel·lulars, elaborar hormones, sals biliars i vitamina D.

Portar una dieta rica en greixos saturats i alcohol i les patologies hepàtiques i endocrines afavoreixen la hipercolesterolèmia, augment de la quantitat normal de colesterol a la sang, amb conseqüències perjudicials per a la salut.

Una manera natural de combatre el colesterol LDL i els triglicèrids és prenent cada dia dos superaliments de provada eficàcia en la reducció dels nivells de colesterol. Es tracta del llevat d’arròs vermell, Monascuspurpureus, i de la cúrcuma, Curcuma longa.

El llevat d’arròs vermell s’utilitza des de fa segles en la medicina tradicional xinesa. El seu ús està documentat en la dinastia Tang, l’any 800 AD, i s’usa per reduir el colesterol, millorar la circulació sanguínia i la digestió.

El llevat d’arròs vermell conté substàncies químiques conegudes com monacolines, que bloquegen la producció de colesterol i l’acció és similar als medicaments que tenen com a principi actiu les estatines, que es recepten per baixar el colesterol alt. De les 14 monacolines presents, una d’elles, coneguda com monacolina K, té la mateixa composició que la lovastatina. També conté fitosterols, isoflavones i àcids grassos mono i poliinsaturats. Els estudis realitzats sobre el consum del llevat d’arròs vermell suggereixen que el seu ús pot conduir a una reducció del 10 al 33% en les lipoproteïnes de baixa densitat en sang.

que comer nov 16 cholesterol

La cúrcuma és una planta herbàcia nativa del sud-oest de l’Índia els seus usos medicinals pel càncer, artritis, diabetis i nivells elevats de colesterol s’estan investigant. El principi actiu de la cúrcuma, la curcumina és el polifenol que posseeix potents propietats antiinflamatòries i antioxidants, facilita la formació d’àcids biliars per part del fetge amb el consum de colesterol per a la seva formació, i permet que els nivells de colesterol DLD i triglicèrids es redueixin alhora que el colesterol HDL augmenti, i disminueixi l’acumulació de greix a les artèries protegint el cor.

La combinació de llevat d’arròs vermell i cúrcuma de cultiu biològic, canvis en l’estil de vida que incloguin una dieta sana i equilibrada, i la pràctica regular d’exercici físic són mesures idònies per al control dels nivells de colesterol.

Autor: Raúl Martínez, Dietètica i dieto teràpia Homo toxicologia – www.raulmartinezgarcia.com

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here