Els aliments que ingerim són transformats per l’aparell digestiu en substàncies que l’organisme assimila. No s’ha de deixar de banda la digestió perquè contribueix a mantenir una bona salut.

que comer digestion diciembre 16

Quan el sistema digestiu funciona de manera anormal la nostra salut s’en ressent i patim trastorns digestius de diferent entitat, lleus com distensió abdominal, restrenyiment, diarrea, acidesa estomacal, o severs com la síndrome de l’intestí irritable, diferents al·lèrgies als aliments, augment de pes, èczema o asma. No és coincidència que tant la medicina xinesa tradicional com l’Ayurveda considerin a la digestió com un dels factors clau que influeixen en la nostra salut. Si la digestió no s’efectua correctament la nostra salut s’en ressent.

La natura posa a la nostra disposició herbes i aliments que ajuden al cos en el procés digestiu i faciliten l’absorció dels nutrients. Tres són els suplements alimentaris bio que tenim a la nostra disposició per garantir una bona digestió i una millor salut, l’alga Chlorella, el gingebre i el comí negre.

L’alga Chlorella posseeix un alt contingut de clorofil·la que actua sobre el restrenyiment, millorant el funcionament intestinal i eliminant el mal alè crònic. El consum de Chlorella facilita la neteja de l’intestí, el fetge, els ronyons i la sang per la seva potent acció detox. Conté enzims digestius com clorofilasa i pepsina, que són enzims digestius que el nostre cos necessita.

El gingebre (Zingiber officinale), bé com a condiment o infusió, ajuda a estimular la saliva, bilis i la producció de suc gàstric, indispensables per efectuar una bona digestió. Compostos fenòlics com gingerol són els responsables de l’efecte beneficiós sobre el sistema digestiu. El gingebre tonifica els músculs de l’intestí i afavoreix el seu moviment, promou l’eliminació d’excés de gasos, i ajuda a alleujar dolors estomacals comuns.

Les llavors del comí negre (Nigella sativa) redueixen i disminueixen els gasos, inflor i mal de panxa. L’oli de llavor de comí negre s’utilitza com a remei per combatre els paràsits intestinals. S’està investigant la seva capacitat d’inhibir el creixement de cèl·lules de càncer de còlon sense efectes secundaris negatius.

La combinació dels tres suplements alimentaris bio Chlorella, gingebre i comí negre, juntament amb canvis en l’estil de vida que incloguin una dieta sana, equilibrada, i la pràctica regular d’exercici físic, són mesures idònies per garantir un sistema digestiu saludable i una òptima salut.

ESPAI PATROCINAT PER
El Granero Integral

Autor: Raúl Martínez, Dietètica i dieto teràpia Homo toxicologia – www.raulmartinezgarcia.com
Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2020