consumismo diciembre 16 2

Coordinadora Estatal de Comercio Justo 13/12/2016
Les organitzacions de Comerç Just recorden la importància del consum responsable.

Amb el lema “Som Comerç Just”, les organitzacions de la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ) recorden als consumidors els impactes que tenen les seves compres i recomanen optar per alternatives responsables que garanteixin els drets humans i laborals dels que produeixen els articles i que evitin la degradació del medi ambient.

A més, amb aquest missatge també volen celebrar el 30 aniversari del Comerç Just al nostre país.

Els productes de Comerç Just generen canvis molt positius entre les persones que els realitzen i al seu entorn. A més de rebre un salari digne, el mateix ells i elles per les mateixes tasques, els treballadors desenvolupen la seva activitat en condicions adequades que no posen en perill la seva salut. Així mateix, en la seva fabricació no han estat explotats nens o nenes, i els processos d’elaboració són respectuosos amb el medi ambient. Dins de la xarxa de Comerç Just, la gamma d’articles és variada: alimentació (cafè, xocolata, infusions, begudes, dolços nadalencs…) joguines, complements, cosmètica natural, bijuteria, parament i tèxtil de la llar, decoració o papereria. Els productes que es distribueixen al nostre país procedeixen de 120 organitzacions de més de 30 països d’Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia.

El 2016 el Comerç Just compleix 30 anys al nostre país. Des de l’obertura de les dues primeres botigues el 1986, aquest moviment de l’economia solidària ha experimentat un important creixement. Avui hi ha 78 botigues de Comerç Just i 11 botigues on-line, gestionades per les organitzacions de la CECJ. El consum d’aquests articles també ha anat augmentant fins arribar als 35 milions d’euros el 2015, dos milions més que l’any anterior.

Per tal de recordar la importància d’optar per alternatives de consum responsable com el Comerç Just i mostrar que cada vegada més persones i col·lectius trien Comerç Just en la seva vida quotidiana, les organitzacions de la CECJ han posat en marxa un concurs de selfies (auto -fotos). Sota el lema “Som Comerç Just” es premiarà la fotografia més votada en les xarxes socials i que mostri de manera original a un grup de persones amb els seus productes Comerç Just favorits o aquells que solen consumir habitualment. El termini per participar acaba el 4 de gener de 2017. Els protagonistes de la imatge guanyadora rebran una cistella de productes de Comerç Just valorada en 200 euros.

BASES CONCURS DE FOTOGRAFIES “SELFIES” #SomosComercioJusto

Qui pot participar-hi? Persones que resideixin a Espanya.

Què pot aparèixer en les fotografies? A les fotografies o “selfies” els-les participants es autofotografiarán mostrant productes de Comerç Just, els que habitualment consumeixen, els que més els agraden o aquells que per qualsevol altra raó vulguin mostrar. Es pot utilitzar qualsevol recurs que transmeti de manera original que els protagonistes de la fotografia trien Comerç Just, que “són” Comerç Just.

Menors d’edat: En el cas de fotografies en què apareguin menors, se sol·licitarà autorització dels seus pares o tutors legals per difondre les fotos.

Quins són els terminis? Les fotografies poden enviar-se fins al 4 gener 2017 (inclòs).

Com s’envien les fotos? Es poden enviar a través de la pàgina de Facebook de la Coordinadora Estatal de Comerç Just, de Twitter utilitzant l’etiqueta #SomosComercioJusto i / o citant @CEComercioJusto o mitjançant correu electrònic (coordinadora@comerciojusto.org)

Regal: Cistella amb productes de Comerç Just valorada en 200 euros. Serà enviada al guanyador-a a partir del 9 gener 2017.

Com es triarà la fotografia guanyadora? La fotografia guanyadora serà la que obtingui un major nombre de “M’agrada” a Facebook o retuits i marques com a favorit a Twitter. Si hi hagués empat entre diverses fotografies, el jurat triarà la que consideri més original. El jurat estarà format per membres de la Coordinadora Estatal de Comerç Just. La fotografia guanyadora i el nom del seu autor-a es donarà a conèixer el 5 de gener de 2017 través de les xarxes socials i la pàgina web de la Coordinadora Estatal de Comerç Just. També serà comunicat al guanyador-a.