ElDorado Freeride Junior Tour 20/01/2017
Arrenca ELDORADO FREERIDE JUNIOR TOUR a Baqueira Beret.

Els productes bio estan presents també al món dels esports de muntanya de la mà de Yogi Tea (els millors tes ecològics). El proper cap de setmana del 28 i 29 de febrer començarà el tour que decidirà qui serà el campió junior d’Espanya de Freeride.

Amb un total de quatre competicions repartides pels Pirineus, la primera es durà a terme a l’estació aranesa de Baqueira Beret. BB, es sens dubte, la millor estació d’esquí dels Pirineus i des de fa uns anys, s’ha fet un nom en el mon del freeride a través de riders locals actualment participants en els circuits del FWQ i FWT. Per aquesta primera cita tenim les millors condiciones de neu amb grans gruixos i magnífiques cares de orientació nord.

Els joves gaudiran d’un cap de setmana d’aprenentatge i competició gràcies al clínic sobre seguretat en muntanya i allaus que s’impartirà el dissabte 28 conjuntament amb la inspecció de la cara de competició. El diumenge 29 els riders accediran, ben d’hora, a la zona i demostraran als jutges l’alt nivell amb el qual estan creixent les noves generacions de riders.

Les inscripcions s’han tancat amb un total de 45 riders registrats, entre ells l’actual campió del mon Cooper Bathgate vingut des de Whistler Blackcomb (Canada).

eldorado freerideCom que ELDORADO FREERIDE JUNIOR és un tour, al final de l’última competició, a l’estació de Boí Taüll, es donaran dos premis: el de la competició de Boí Taüll y el del futur campió del tour, que ve a ser el mateix que el de Campió Junior d’Espanya de Freeride de les quatre categories (esquí masculí i femení i snowboard masculí i femení). Els campions del tour seran aquells riders que sumin més punts en les competicions prèvies de ELDORADO FREERIDE JUNIOR.

Per tal de fer una final més espectacular, l’organització ha decidit que en la competició de Boí Taüll els punts sumin el 50% més que les altres competicions. Es tracten dels punts de dins de ELDORADO FREERIDE JUNIOR TOUR, no els punts del Freeride Junior Tour, que comptaran com els d’una competició normal.

ELDORADO FREERIDE va néixer a la Vall de Núria el 1998, passant per Espot Esquí, Tavascan i Boí Taüll, l’any 2006 es va assentar a l’estació andorrana de Vallnord Arcalís. Va adquirir el reglament del Freeride World Tour (FWT) l’any 2009 i va entrar a ser una competició del Freeride World Qualifier FWQ. Arribar a ser catalogada amb quatre estrelles (el nivell més alt de competició dins del FWQ), ELDORADO FREERIDE va deixar pas al FWT l’any 2015, que fins al 2019 es seguirà celebrant a Vallnord Arcalís. L’organització de EDF va decidir obrir les portes als més joves i l’any 2013 es va celebrar la primera competició (Freeride Junior) del Pirineu.

Enguany, iniciem una nova etapa; Arrenca ELDORADO FREERIDE JUNIOR TOUR!