Mother Nature Network 29/01/2017
Els parcs i jardins públics francesos diuen adéu als pesticides.

Els nens a França aviat podran jugar a la gespa sense risc d’intoxicació, gràcies a una nova llei. Els pesticides estaran prohibits en tots els espais públics verds de França, mentre que els jardiners no professionals ja no podran comprar pesticides de venda lliure.

Imatge: Parcs i espais verds a París, i en tota França, sense pesticides. (Foto: CJ / flckr)

La nova mesura és part d’un ampli programa verd aprovat per legisladors que també inclou una prohibició de bosses de plàstic per a verdures.

La prohibició del pesticida abasta boscos públics, parcs i jardins, però les autoritats locals encara tenen permís per utilitzar pesticides en cementiris. La nova llei també estipula que els pesticides estaran prohibits en jardins privats des del 2019.

Més informació (en anglès) AQUÍ.