Associació Vida Sana 20/02/2017
Glifosat: Monsanto a la teva vagina.

Productes tòxics d’herbicides de Monsanto s’han trobat en un 80% dels productes d’higiene femenins. Ho ha publicat recentment “El Ciudadano”. “Els més perjudicials van ser els tampons ultra absorbents Rely, de Procter and Gamble”, explica l’Associació Orgànica de Consumidors.

A finals dels anys 70 i principis dels 80, més de 50 dones nord-americanes van morir per causa de les seves tampons. Encara que l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) i la indústria d’higiene femenina han fet enormes esforços per enterrar aquest episodi en l’oblit i catalogar-lo com un “rumor”, la veritat és que, en aquesta època, en certs tampons es van trobar bacteris letals i suficients quantitats de químics com per matar o fer mal a més de mil dones.

Com va publicar la Associació Orgànica de Consumidors: “Els més perjudicials van ser els tampons ultra absorbents Rely, de Procter and Gamble. D’acord al llibre Soap Opera: The Inside Story of Procter and Gamble (Culebrot: La història secreta de Procter and Gamble), la companyia va desestimar durant anys les queixes de les consumidores sobre els tampons. Un memorial de 1975 de la signatura va revelar que els tampons Rely contenien agents coneguts com a causants de càncer, i que el producte alterava els organisme naturals que hi ha a la vagina. Els productes Rely van ser retirats de les prestatgeries comercials en 1980, però moltes dones al·leguen que han quedat amb una sèrie de seqüeles que inclouen “histerectomies i infertilitat”

Entre les dones que són conscients de la seva salut, la toxicitat dels tampons més venuts ha estat per molt temps un tema de preocupació. “Tal com dono un rotund no a l’oli de cotó, per la mateixa raó dono un rotund no a ficar-me cotó tòxic en les meves parts íntimes”, escriu Meghan Telpner. “Sabien que cada any a EUA es ruixen 38 milions de quilos de pesticides en 6 milions d’hectàrees de cotó? “.

El text de l’entitat continua: “El raió / viscosa usat en Tampax està fet de polpa de fusta. Els arbres no es transformen en raió per art de màgia, sinó que passa per un procés que requereix de centenars de químics. La clorina per blanquejar la polpa de fusta és el major perill. El procés crea hidrocarburs clorats, un grup de químics molt perillosos amb subproductes que inclouen dioxines, que estan entre les substàncies més tòxiques que es coneixen. No existeixen els nivells segurs de dioxines; són impossibles d’eliminar i es queden en els teus teixits”.

Químics molt tòxics

El 2015, el químic glifosat es va trobar en la majoria dels productes d’higiene per a la menstruació. Aquest químic està en l’herbicida RoundUp, de Monsanto, que s’usa en els cultius de cotó genèticament modificat. L’equip d’investigadors de la Universitat Nacional de la Plata, liderat per Damian Marí, va revelar les seves conclusions en octubre de l’any passat. Un estudi com aquest mai seria realitzat en una universitat dels EUA, perquè entrarien en conflicte d’interessos amb Monsanto. Per exemple: el professor Kevin Folta de la Universitat de Florida va ser descobert rebent $ 25.000 $ de Monsanto després d’explicar públicament que no tenia llaços econòmics amb la companyia d’herbicides. Encara Folta ha estat exposat exhaustivament com un acadèmic fraudulent, que viola l’ètica universitària, la Universitat de Florida no veu el problema amb el dubtós acompliment. Hi ha una carta secreta en què Monsanto accedeix a pagar-li 25.000 $.

Revolution News escriu: “Un equip de científics argentins va trobar empremtes de glifosat en un 85% de productes femenins d’higiene i cura personal que contenen cotó i que es venen comunament en farmàcies i supermercats”.

“L’informe ens va deixar impactats”, afirma el doctor Medardo Àvila Vásquez a Revolution News. “Ens havíem concentrat en el glucosato present en els aliments, però no havíem pensat que els productes que fem servir en tots els hospitals i centres de salut al país, estaven contaminats amb un producte carcinogen. Les autoritats han de donar una resposta immediata a aquesta situació “.

Glifosat, inofensiu?

L’Agència de Protecció Ambiental dels EUA  va conspirar per dècades amb Monsanto per fer creure al públic que el glifosat era inofensiu, encara abans de saber que la molècula era extremadament nociva. La revista Forbes, nomenada com la “publicació més maligna dels EUA” pel medi EVIL.news, ha estat molt útil com a mitjà de propaganda per Monsanto, a través dels seus agents Henry Miller i Jon Entine, els qui són pagats per la companyia herbicida. Tots dos han estat exposats com “mercenaris dels OGM” i traïdors de la ciutadania, per defensar l’ús de tòxics a canvi de enriquir-se.

La vagina absorbeix els químics presents en els tampons. Això és indiscutible. Quan aquests estan fets de cotó OGM -que és la gran majoria del cotó que es comercialització gairebé sempre contenen glifosat, el que s’absorbeix a través de les parets vaginals i arriba al torrent sanguini.

Això vol dir que fins i tot més enllà dels aliments contaminats amb aquest químic, les dones haurien de considerar la possibilitat d’estar sent enverinades a través de la vagina, per causa de l’ús regular de tampons i tovalloles higièniques fets amb cotó modificat.

Veure article a “El Ciudadano”