Èpoques prolongades de cansament, d’estrès i de dormir poc poden fer que sentim disminuïts els nostres nivells de lucidesa, concentració i memòria.

concentracion memoria salud complementos

Tot d’una el que és obvi passa a ser complicat de recordar, apareixen els oblits i costa cada vegada més retenir i mantenir-nos concentrats i enfocats… Per a això, és important adoptar certs hàbits saludables i cuidar la nostra alimentació, potenciant certs nutrients específics.

 

El primer de tot és garantir-nos un bon descans. Això comprèn respectar el nostre rellotge circadià que regeix, entre altres coses, els nostres nivells d’energia que comencen a augmentar a partir de les 6h del matí i baixaran a partir de les 18h. És a partir de les 21h que segreguem l’hormona que controla el cicle diari de la son, anomenada melatonina, per el que seria beneficiós sopar d’hora i baixar l’activitat física i mental per donar pas a la relaxació i desconnexió. D’aquesta manera, ens assegurem un son realment reparador i un dia efectiu, amb més energia, focus, concentració i memòria. L’ideal és dormir 8 hores tot i que és una cosa a personalitzar, l’important és sobretot que el son sigui de qualitat versus quantitat.

El següent però no menys important, és portar una dieta natural, completa i equilibrada. A major requeriment del nostre vehicle i ment, major hauria de ser la qualitat del seu combustible, és a dir, la nostra aportació alimentaria per assegurar el seu bon funcionament.

Seria interessant assegurar l’aportació de llegums, cereals en flocs i grans integrals. D’aquesta manera obtenim per una banda una riquesa de vitamines del complex B, grup essencial en l’activitat del nostre sistema nerviós i cervell. I d’altra banda, nivells òptims i estables de glucosa en sang, nutrient predilecte de les nostres neurones i d’assimilació lenta, ja que conserven la seva pròpia fibra, al contrari els refinats com poden ser els productes de pastisseria industrial, begudes edulcorades (fins i tot sucs industrials ) i carbonatades. A privilegiar sempre fonts integrals i biològiques per beneficiar-nos també de les vitamines i minerals, a més d’evitar els pics i baixades de sucre, així com pesticides i altres contaminants per al nostre organisme.

No menys importants són els fruits secs com ara les nous, fruites fresques, tubercles i verdures, riques en minerals com el calci, magnesi i fòsfor, mineral que ajuda a assimilar el grup de vitamines B i a una bona sinapsis neuronal.

Podrem complementar la nostra dieta a través de certs suplements dietètics i plantes específiques per a una bona estimulació mental.

Aliats naturals*

Glutamina

Un aminoàcid que augmenta significativament els nivells d’àcid glutàmic, un dels principals combustibles del cervell.

Àcids grassos essencials

Tant el EPA com el DHA perquè milloren la comunicació neuronal i combaten la fatiga així com la inflamació neuronal.

Vitamines del grup B

Són vitamines indispensables per al bon estat del sistema nerviós a més d’augmentar els nivells d’energia.

Ginkgo Biloba

Estimula la microcirculació del cervell, l’activitat dels neurotransmissors i millora la utilització de la glucosa a les cèl·lules cerebrals.

Rodiola

Herba estimulant de l’activitat cerebral i de propietats adatogènicas, de caràcter anti-estrès.

Fosfatidilserina

Conegut i potent compost del cervell, millora la pèrdua de memòria, manté la fluïdesa de les membranes cel·lulars cerebrals i augmenta l’activitat dels neurotransmissors.

Fosfatidilcolina

Compost actiu de la lecitina i precursora de l’acetilcolina, es tracta d’un important neurotransmissor en el cervell. Ajuda a mantenir una alerta i memòria òptimes.

* La suplementació ha de ser prescrita i supervisada per un professional de la salut

PATROCINAT PER
Suplementos Solgar

Autora: Mareva Gillioz, Dietista i Coach nutricional, especialitzada en Naturopatia www.marevagillioz.com
Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2020