Brussel·les. – El passat dimecres a la tarda, després de més de tres anys de negociacions, les tres institucions de la UE -la Comissió, el Consell i Parlament- van arribar a un acord provisional sobre la regulació ecològica europea. El text passarà ara a examen dels estats membres i del Parlament.

El president d’IFOAM EU, Christopher Stopes, ha declarat: “Reconeixem l’enorme esforç realitzat per la Comissió, el Parlament i la Presidència del Consell per millorar el text, en els últims 15 dies es va avançar, però lamentem que el procés s’hagi tingut de finalitzar precipitadament i que debats sobre punts polítics importants hagin estat ajornats”.

Va afegir: “Si les parts interessades haguessin estat involucrades en la fase inicial de la revisió, de manera més forta i transparent, el procés podria haver estat més suau i el text hauria estat millor adaptat a les necessitats dels consumidors orgànics i al moviment orgànic”.

Sabine Eigenschink, Vicepresidenta de la Junta Directiva d’IFOAM EU per a la Regulació i Certificació, va dir: “Les principals preocupacions del moviment orgànic van ser repetidament comunicades a les institucions involucrades en les negociacions trilaterals. Ara avaluarem la coherència tècnica del text, la forma en què es pot implementar i l’impacte que tindrà sobre els operadors orgànics i els procediments de control a la UE i en tercers països. Fins fa dos dies, el text aportava poc valor afegit en comparació amb la legislació vigent. Ens agradaria veure un reglament que doni suport al desenvolupament del sector de l’agricultura i els aliments orgànics en tots els països de la UE, incloent aquells que no van recolzar la proposta de dilluns passat”.

Més informació a www.ifoam-eu.org