PATROCINAT PER
Suplementos Solgar

La migranya és un trastorn molt freqüent que afecta el 15-20% dels homes i al 25-30% de les dones.

Els símptomes solen iniciar-se des de la infància encara que se solen manifestar en forma de còlic, vòmits, dolors abdominals i mareig.

Possibles causes

La dieta

La causa principal sol ser l‘al·lèrgia-intolerància a certs aliments, els més comuns són la llet de vaca, el blat, la xocolata, l’ou, el marisc, cítrics i fruits secs. Existeixen mètodes mitjançant analítiques per esbrinar si s’és o no al·lèrgic-intolerant a algun d’ells o a altres.

La xocolata, el cafè, el formatge curat, l’alcohol, sobretot el vi negre i la cervesa, contenen amines vasoactives (que produeixen una vasoconstricció) que són normalment degradades, excepte en els pacients amb migranya, perquè els enzims encarregats de tal acció es troben inhibits.

L’acumulació d’histamina en l’organisme per un dèficit de l’enzim DAO en teixits i sang, és un altre dels factors a tenir en compte. És multi-factorial i sol venir acompanyada de més símptomes de tipus al·lèrgic i inflamatori com èczemes, picors, fibromiàlgia, dolors musculars, còlon irritable, restrenyiment, etc… Aliments com l’alvocat, tomàquet i vinagre o conserves entre molts d’altres s’han d’excloure de la dieta, a individualitzar.

Els quadres d‘hipoglucèmia poden també ocasionar atacs de migranya, així com el consum d’aliments rics en additius alimentaris i saboritzants com ara el glutamat monosòdic que es troben en la majoria dels snacks, patates fregides, salses i és molt comú en la cuina dels restaurants xinesos (d’aquí el conegut “Síndrome del restaurant xinès”). Un altre additiu problemàtic a tenir en compte és el nitrat que es troba en tots els embotits com a conservant i en menjars preparats.

Migraña aliados naturales

Factors estressants

Sens dubte els factors tals com l’estrès, l’insomni, l’ansietat, la ira, l’esgotament i la depressió alteren el nostre sistema nerviós i poden provocar un atac de migranya. S’afecta el nivell de serotonina en sang i s’activa una resposta inflamatòria al augmentar els nivells d’àcid araquidònic. És important tractar a l’una aquests símptomes per evitar que desencadenin en altres patologies.

La genètica

No podem oblidar que en la majoria dels casos hi ha antecedents familiars de manera que el seu origen pot ser també genètic i hereditari. El tractament serà sobretot preventiu.

Els canvis hormonals

La menstruació, l’ovulació i l’ús d’anticonceptius.

Els canvis climatològics

Les variacions de la pressió atmosfèrica.

Aliats naturals*.

  • Complex de vitamines B per assegurar el bon funcionament del sistema nerviós i dels seus neurotransmissors.
  • La vitamina C per combatre l’estrès oxidatiu i potenciar el sistema immunitari.
  • 5 HTP per regular la son, l’estrès, l’ansietat i depressió.
  • La quercetina pel seu poder anti-histamínic en els quadres al·lèrgics.
  • L’oli de prímula ric en omega 6 per controlar la resposta inflamatòria general i sobretot hormonal.
  • La niacina pel seu efecte vasodilatador i el magnesi per pal·liar el seu possible dèficit.

*La suplementació ha de ser prescrita i supervisada per un professional de la salut

Autora: Mareva Gillioz, Dietista i Coach nutricional, especialitzada en Naturopatia
Bio Eco Actual Setembre 2017

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here