ESPAI PATROCINAT PER
El Granero Integral

El Granero Integral 35 aniversarioS’han acabat les vacances i la tornada a la feina s’imposa. Però el retorn no sempre és fàcil, i en molts casos és dificultós realitzar les funcions laborals que tenim assignades.

Aquest problema, més estès del que es pensa, es coneix com a síndrome postvacacional. Es caracteritza per una falta d’acomodament a l’activitat laboral a causa del canvi de rutina l’origen de la qual és la fi de les vacances. La depressió postvacacional afecta un grup molt nombrós de persones i s’identifica per la manifestació d’un conjunt de símptomes físics i psíquics que es mostren amb distinta intensitat i graus de malestar.

Entre els símptomes físics es troba el cansament i fatiga, la falta de gana, somnolència i falta de concentració, taquicàrdies, insomni, cansament, malestar estomacal i fins i tot dolors musculars, i els símptomes psíquics més rellevants són la tristesa, irritabilitat o nerviosisme, desmotivació , falta d’interès, indiferència i apatia.

Podem afrontar la síndrome d’una forma activa mitjançant una alimentació adequada

Podem afrontar la síndrome d’una forma activa mitjançant una alimentació adequada, aliments que ens ajudaran a tornar a la rutina laboral sense patir els molestos símptomes descrits. Cal establir un període d’adaptació de tornada a la feina amb una organització dels àpats evitant saltar-se’n cap, i cal menjar fruites i verdures com a part fonamental de la nostra dieta, que ens aportaran les vitamines i minerals imprescindibles per sentir-nos més vitals i amb millor estat d’ànim.

Alimentos con energía aliments amb energiaEntre els aliments indispensables que cal incloure es troba la maca, poderós reconstituent que conté entre els seus principis actius la macaina, alcaloide que exerceix una acció fisiològica sobre l’organisme.

 El gingebre, el ginkgo, la valeriana i la rodhiola ens ajudaran a enfrontar-nos amb eficàcia a la síndrome postvacacional

Altres superaliments de gran poder antioxidant són la rosa mosqueta, molt rica en vitamina C, el maqui i l’acerola, poderosos antioxidants que combaten l’estrès oxidatiu i frenen la destrucció de les membranes cel·lulars.

Complementem amb un tractament detox a base d’algues Chlorella i Spirulina, que actuen com a agents desintoxicants i depuratius del medi intern, i que pel seu contingut en antioxidants com zeaxatina, betacarotè i luteïna protegeixen l’organisme de radicals lliures, eliminen toxines i remineralitzen l’organisme mentre el depuren.

Complementar l’alimentació amb la realització d’exercici i l’augment de les hores de son ens aportaran el plus necessari per superar la tornada a la feina.

Autor: Raúl Martínez, Dietètica i dieto teràpia Homo toxicologia
Bio Eco Actual Setembre 2017

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here