ESPAI PATROCINAT PER
El Granero Integral

El Granero Integral 35 aniversario

De tots els complements nutricionals que trobem a les botigues de dietètica i herbolaris és el llevat nutricional la primera opció i la més beneficiosa per a l’organisme.

El llevat  nutricional és base fonamental en les dietes vegetarianes i veganes, sent un complement alimentari indispensable de tota dieta saludable.

Què té el llevat nutricional que el fa tan beneficiós?

El llevat nutricional és molt ric en proteïnes de gran valor biològic, en vitamines, minerals i fibra. És particularment ric en vitamines del complex B, i conté folats, tiamina, riboflavina i niacina. Aporta 9 dels 18 aminoàcids que el cos no pot produir. Els minerals que conté són Ferro, Seleni, Magnesi i Zinc, sent molt baix en Sodi, i presentant pobres nivells de greixos. Proporciona beta-1,3-gluca, trehalosa, mana i glutatió, que permeten el normal funcionament del sistema immunològic.

A causa dels seus alts nivells de fibra, el seu consum és molt recomanable entre esportistes, contribuint a millorar la recuperació després de la pràctica de l’exercici esportiu. Sense oblidar els seus demostrats efectes positius sobre la flora intestinal i la digestió.

Té propietats antivirals i antibacterianes. El llevat nutricional ajuda a tractar de forma natural infeccions fúngiques, sent de gran valor en el tractament d’infeccions per Candida albicans. A causa dels seus alts nivells de Seleni i Zinc, el llevat nutricional ajuda a estimular el sistema immunològic, generant defenses i permetent combatre l’estrès oxidatiu que la rutina diària ens produeix, reparant el dany cel·lular que es crea i afavorint els processos de cicatrització. Contribueix al normal estat de la pell, el cabell i les ungles.

Levadura Nutricional Qué Comer BIONo s’ha de confondre el llevat nutricional amb el llevat de cervesa, no són iguals, encara que són produïts per Saccharomyces cerevisiae

El llevat nutricional és un llevat inactiu, que es cultiva en melasses de canya de sucre i remolatxa, es fermenta i es pasteuritza, lliure de residus industrials, amb l’objectiu de ser un complement alimentari de qualitat amb qualitats especials.

El llevat nutricional, de color groc en forma de flocs, grànuls o pols, no serveix per fermentar els aliments. L’usem com condiment de deliciós sabor per fer formatges  vegans, salses, gratinats, batuts i sopes. És un complement perfecte en la cuina diària, essent indispensable que la seva procedència sigui bio, que garanteixi la seva puresa i l’absència de contaminants.

Autor: Raúl Martínez, Dietètica i dieto terapia Homo toxicologia

Bio Eco Actual, informatiu mensual gratuït imprès i digital 100% ecològic
Bio Eco Actual Octubre 2017