El nostre sistema immunològic realitza un treball extraordinari, vital, el de protegir a l’organisme enfront dels patògens que poden danyar-lo. Un treball essencial com protegir-nos dels microorganismes causants de les malalties.

 

reforzar el sistema inmunológicoQuan el nostre sistema immunològic funciona adequadament passa totalment desapercebut, ni el notem. Però quan tenim un sistema immune baix o deprimit la cosa canvia, ja que augmenta el risc de desenvolupar infeccions i malalties que degradin la nostra salut. Aquest és el problema, que no sempre tenim el sistema immunològic actiu i preparat, ens falla, i els gèrmens envaeixen l’organisme i la malaltia apareix en les nostres vides.

Mantenir un sistema immunològic actiu i fort és possible

És obligatori si volem impedir l’aparició de patologies que minven la nostra salut. Perquè funcioni bé, el sistema immune requereix equilibri i harmonia. S’està investigant sobre les seves complexitats i de com es porta a terme la resposta immunològica. Però és inqüestionable que hi ha una relació directa entre l’estil de vida i la funció immune. Els efectes de la dieta, l’exercici, l’edat i l’estat psicològic afecten sobre aquesta resposta. Portar una vida sana és una bona manera d’activar-lo i potenciar-lo.

El reforçarem amb una dieta natural i variada, sense aliments processats i lliures de tòxics, rica en fruites, vegetals i grans sencers, i baixa en greixos saturats. La completarem amb superaliments que ens aportin nutrients essencials, minerals i vitamines. La deficiència de zinc, seleni, ferro, coure, àcid fòlic i vitamines A, B6, C i E tenen com a conseqüència que el sistema immunitari es debiliti.

Una bona elecció és aportar a la nostra dieta aliments que potenciïn el nostre sistema immunitari, com els fongs shiitake, reishi, maitake, la cúrcuma i el camu camu, que ens garantiran una resposta immune gairebé perfecta. Són superaliments rics en antocianines i compostos fenòlics com la rutina i la catequina, minerals com potassi, ferro, magnesi, seleni, zinc, manganès, coure, germani o calci, vitamines com la B1, B2, B3 o B6, carotenoides, àcids grassos essencials i 17 aminoàcids entre els quals predominen la serina, valina i leucina. Prevenen l’oncogènesi, presenten activitat antitumoral i inmunopotenciadora, i redueixen l’excessiva producció i secreció d’histamina, amb un efecte tònic sobre asma i al·lèrgies. Els aliats perfectes per reforçar el sistema immunitari.

ESPAI PATROCINAT PER
Mantingues el sistema immunològic fort amb els productes El Granero Integral

logo el granero

Autor: Raúl Martínez, Dietista-nutricionista, Biòleg

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, informatiu mensual gratuït imprès i digital 100% ecològic
Bio Eco Actual Desembre 2017

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here