PRESS RELEASE: ORGANIC CITIES & IFOAM EU JOIN FORCES TO BRING ORGANIC ON EVERY TABLE IN EUROPE llevar lo bio a todas las casas de europa bio a totes les cases

A partir d’avui, Europa està un pas més a prop de la transformació dels aliments i l’agricultura. La ‘Organic City Network Europe’ (Xarxa de Ciutats Ecològiques d’Europa) i IFOAM EU van signar un Memoràndum d’Entesa a BIOFACH per donar una base sòlida a la seva col·laboració per treballar plegats cap a un sistema alimentari i agrícola just, respectuós amb el medi ambient, saludable i afectuós.

La ‘Organic City Network Europe’ i IFOAM EU ccooperaran en el futur de la Política Agrícola Comuna (PAC), les cadenes de subministrament d’aliments regionals i locals, les polítiques de compres públiques ecològiques (PPA), la recerca i la innovació, el veritable cost dels aliments, l’augment la transparència de les cadenes de subministrament i l’accés a la terra per als nous agricultors bio.

Claudio Serafini, Director de ‘Organic Cities Network Europe’, és entusiasta que les ciutats siguin cada vegada més reconegudes com a actors importants en la transformació de la política agrícola europea: “Des del canvi de segle, les ciutats, pobles i regions europees han jugat cada vegada més paper important en la promoció de l’agricultura ecològica, la indústria ecològica i els aliments ecològics. Les ciutats tenen una gran experiència i coneixements sobre com contribuir a una política agrícola europea que persegueix la seguretat alimentària i el desenvolupament sostenible, millora la qualitat de vida dels residents locals i regionals, i contribueix a l’assoliment dels objectius i metes establerts en el acord de París sobre Canvi Climàtic, en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i en el Pacte de Política d’Aliments Urbans de Menjar Urbana de Milà”.

“El moviment bio europeu vol liderar la transformació del sistema alimentari a un sistema sostenible, tant a Europa com a nivell mundial”, diu Eduardo Cuoco, director d’IFOAM EU “Aquesta transformació ha de ser un esforç conjunt de tot el sector alimentari i els polítics . Les autoritats locals jugaran un paper important per garantir que els ciutadans europeus tinguin accés a aliments ecològics. Polítiques com l’adquisició ecològica en els menjadors públics estimularan les dietes sostenibles, el desenvolupament de cadenes de subministrament orgàniques locals i regionals i l’augment de la consciència pública sobre els productes alimentaris ecològics. Estem segurs que aquesta col·laboració ajudarà a que la nostra ‘Visió ecològica per a Europa fins al 2030’ compartida sigui una realitat”.

Per fer realitat la ‘Visió Ecològica per a Europa fins al 2030‘ del moviment orgànic europeu, IFOAM EU va publicar un full de ruta per a sistemes alimentaris i agrícoles sostenibles a Europa, que inclou una publicació i un lloc web amb iniciatives inspiradores. El full de ruta va acompanyada d’un lloc web – www.euorganic2030.bio – amb iniciatives que lideren el camí. Inspiri amb els exemples d’altres visitant el lloc web, presentant la seva pròpia iniciativa i publicant la seva iniciativa utilitzant #EUorganic2030.

La xarxa de ciutats ecològiques està composta per vuit pioners en menjar i càtering ecològics: París (França), Nürnberg i Lauf (Alemanya), Viena i Seeham (Àustria), Correns (França), Poreč (Croàcia), Växjö (Suècia). En formar una xarxa formal, aquestes ciutats assoleixen aprofundir el compromís públic amb l’orgànic mitjançant l’expansió de l’agricultura ecològica i l’enfortiment de les cadenes de subministrament ecològiques a nivell de la ciutat. Aquesta iniciativa es va establir el gener de 2018 i compta amb el suport d’IFOAM EU, la Comissió Europea, diversos eurodiputats i el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament.

Per a més informació visiti www.ifoam-eu.org

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Febrer 2018

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here