IFOAM EU, Brussel·les. – El moviment europeu per l’alimentació i agricultura ecològica acull amb satisfacció la decisió del Tribunal Europeu de Justícia que aclareix que les noves tècniques d’enginyeria genètica produeixen organismes genèticament modificats (OGM) i hauran de ser regulades com a tals en la legislació actual de la UE.

New genetic engineering techniques to be regulated as GMOs: IFOAM EU welcomes ECJ'S decision
Foto: Pexels

Jan Plagge, president d’IFOAM EU, declara que: “La confirmació per part del Tribunal de Justícia que els nous OGM estaran subjectes a traçabilitat i etiquetatge és una bona notícia per als criadors, agricultors i processadors ecològics, però també per a tots els productors i consumidors europeus, ja que aporta claredat i garantirà la llibertat d’evitar aquests productes modificats genèticament i la protecció del medi ambient contra els riscos potencials d’aquestes noves tecnologies”.

“La Comissió Europea no pot retardar més l’acció i ara ha de garantir que els Estats Membre apliquin correctament el marc legal de la UE. La Comissió hauria de llançar immediatament un projecte d’investigació per desenvolupar mètodes de detecció que complementin el sistema de traçabilitat, garantir una segregació adequada d’aquestes noves plantes modificades genèticament i prevenir la contaminació d’aliments i pinsos lliures d’OGM ecològics i convencionals a Europa”, ha afegit Eric Gall, director de polítiques d’IFOAM EU.

Al comunicat de premsa, el TJCE considera que “els riscos vinculats a l’ús d’aquestes noves tècniques de mutagènesi poden ser similars als que resulten de la producció i alliberament d’un OGM a través de la transgènesi” i “que la Directiva d’OGM també és aplicable a organismes obtinguts mitjançant tècniques de mutagènesi que han sorgit des de la seva adopció”.

Més informació a www.ifoam-eu.org

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juliol-Agost 2018

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here