Amb l’interès actual que desperten les copes menstruals, no és estrany que un pensi que són una invenció relativament nova. En realitat, aquesta alternativa cada vegada més popular als tampons i compreses va ser inventada per primera vegada en la dècada de 1930, per una dona nord-americana anomenada Leone Chalmers.

Potser per avançada al seu temps, la idea va ser arxivada en part a causa de la creixent popularitat dels productes d’un sol ús. Avui, però, l’ús de la copa va en augment. En els últims anys, el mercat de l’atenció sanitària ha experimentat alguns canvis interessants, que reflecteixen una major consciència del consumidor dels  problemes de salut i mediambientals.

copas menstruales ecológicas

El cotó és un material primari en tampons, compreses i salva slips i la producció convencional de cotó representa el 20% de l’ús mundial de plaguicides. Sabem des de 1918 que les toxines poden ser absorbides pel cos a través de la vagina. Amb consumidores cada vegada més conscients, no sorprèn que s’esperi que el mercat de la copa menstrual creixi un 4% entre 2017 i 2021. (Informe de Euromonitor: Protecció sanitària internacional al Regne Unit, abril de 2017)

A més dels beneficis ambientals, la copa menstrual ofereix una solució convenient, de confiança i que estalvia diners. Atès que una copa pot contenir al voltant de 3 vegades més que un tampó regular, és una bona opció per a aquelles persones amb fluxos més forts, però com és totalment no absorbent, també és útil per a dies més lleugers.

Hi ha algunes coses a considerar tenint en compte el que més li interessi…

Tingui en compte on es fabrica la copa i amb quin estàndard: tot i que no està regulat a Europa, les copes menstruals es classifiquen com a dispositius mèdics en molts països del món. Recordeu que aquest és un producte que es farà servir internament per la qual cosa és aconsellable triar una copa d’alta qualitat. Si un preu sembla massa bo per ser cert, és probable que la copa tingui poca qualitat. La baixa qualitat també pot significar que hagi de reemplaçar-la abans.

Informació de confiança com a part de l’envàs: triï una copa menstrual amb bona informació d’ús i servei al client de confiança. El millor consell es basa en l’experiència mèdica.

Mantingueu-vos allunyada dels tints, perfums o additius innecessaris: Afegir  pigments o tints pot comprometre els beneficis de salut, ètics i ambientals que fan que les copes menstruals siguin ja de per si tan estupendes!

Autora: Sophie Jarlett – www.mooncup.es

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Novembre 2018