Entrevistem a Mara Beltrán, quarta generació de Jabones Beltrán a càrrec de la Direcció Comercial. Beltrán és empresa pionera que fabrica sabons tradicionals i ecològics d’alta qualitat des de 1922, especialitzada en fabricar sabons i detergents respectuosos amb les persones i el medi ambient.

Mara Beltrán "El mercado europeo está muchísimo más avanzado que en España" jabon ecol´pogico limpieza ecológica jabones beltrán biobel

Recentment, hem conegut que Jabones Beltrán participarà per primera vegada a la fira BIOFACH, com sorgeix la idea?

La idea inicial va sorgir fa pràcticament 10 anys quan Iris i jo vam visitar per primera vegada BIOFACH, al 2009. Estàvem ja immersos en el projecte de desenvolupament de bioBel i per acabar de millorar-lo vam veure necessari sortir fora per seguir investigant el mercat dels detergents ecològics. Ens vam quedar impressionades per la magnitud i professionalitat d’aquesta fira i des de llavors vam saber que Sabons Beltrán algun dia seria expositor a BIOFACH.

Teniu plans a mig termini de començar la vostra activitat exportadora?
Si, efectivament enguany exposem perquè estem preparats per iniciar la internacionalització de la nostra empresa. Disposem d’un catàleg de sabons amb certificació ecològica, tant per a neteja de la llar, amb la nostra marca bioBel, com per a ús cosmètic, amb Essabó. Totes dues a l’altura de les principals marques internacionals. A més, a nivell intern l’empresa porta també temps fent millores i ampliacions en fàbrica i la nostra capacitat actual de producció i emmagatzematge està preparada per donar aquest salt.
Com a empresa familiar, quins creieu que són els principals problemes i reptes als quals us podeu enfrontar en el mercat internacional?
El mercat ecològic europeu està moltíssim més avançat que a Espanya, i moltes marques bio, de neteja per exemple, tenen unes vendes equiparables productes convencionals (no ecològics) a Espanya. Per tant, el nostre principal repte serà competir amb marques que tenen ja una gran demanda i rotació, i per tant, probablement, uns costos de producció més baixos.
A això s’ajunta que els nostres productes, en estar basats en la saboneria tradicional, tenen encara alguns processos bastant artesanals, que donen molt valor i qualitat al producte però que ho poden fer menys competitiu que altres marques més industrialitzades. La clau per tant serà aconseguir transmetre, amb els materials de màrqueting i amb el propi packaging del producte, aquest valor afegit i diferencial de tradició + innovació. I és alguna cosa en el que ja estem treballant també per a l’any que ve, tant per al mercat internacional com també en el nacional.
Quin és el vostre objectiu en els mercats internacionals?
El nostre objectiu és anar introduint-nos en el mercat europeu, per països i poc a poc. En la nostra trajectòria empresarial el nostre creixement ha estat sempre molt sostingut, i és com volem seguir. Som més partidaris de créixer més a poc a poc però afermant bé les coses que no de creixements bruscs.
On veieu a Jabones Beltrán en un termini de 10 anys?
La nostra visió d’empresa és ser referent en el desenvolupament i producció de productes d’higiene i neteja ecològics-certificats basats en saboneria natural. En 10 anys veig bioBel i Essabó present en totes les botigues de producte ecològic i saludable a nivell nacional, com un “bàsic” de les prestatgeries, i a nivell internacional m’agradaria veure les dues marques ja amb una bona presència en els principals mercats europeus.
Més informació sobre Jabones Beltrán a www.jabonesbeltran.com
Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Desembre 2018