PATROCINAT PER
Viridian. Ethical vitamins with an organic heart

Ayudas digestivas para paliar los excesos navideños

Una frase molt estesa és que durant l’embaràs cal menjar per dos, però la veritat és que el que cal és menjar el doble de bé.

Embarazo y programación prenatal

Si ens hem preparat per a aquest moment tan meravellós i únic, ja portarem una alimentació neta basada en hortalisses, fruites, cereals integrals, llegums i greixos de qualitat com l’oli d’oliva verge, alvocat, fruits secs i llavors. En qualsevol cas, anem a repassar els nutrients i aliments que no et poden faltar i els suplements més interessants per a la salut de la mare i la programació de la salut del nadó.

Nutrients imprescindibles

Àcid fòlic: la vitamina B9 ajuda a prevenir malalties congènites del tub neural. En els aliments la trobem en forma de folats, però són sensibles a coccions llargues. Està present en verdura de fulla verda fosca com espinacs o bledes, espàrrecs, fruits secs, llavors i llegums.

Vitamina D: molt important en la concepció, en el manteniment de l’embaràs i per evitar la diabetis gestacional. La font més significativa és l’exposició solar.

Vitamina B12: funciona en tàndem amb la vitamina B9 en la síntesi d’ADN i ARN per generar cèl·lules noves i formació de glòbuls vermells. Està present de forma activa només en la proteïna animal. Consulta amb el teu terapeuta si ets vegana.

Ferro: en les analítiques trimestrals es controla molt el ferro perquè és fonamental per a la salut de la mare i el nadó. De vegades, hi ha falsos positius que s’han de valorar per un professional perquè els suplements aïllats de ferro causen restrenyiment i comprometen els nivells de ferro i zinc.

Àcids grassos Omega 3: les embarassades necessiten cobrir 200 mg / dia. A part del desenvolupament del cervell del nadó també és protector per a la mare. Tenir uns nivells òptims pot evitar la diabetis gestacional, part prematur o depressió postpart.

Zinc: contribueix a la visió, sistema immunitari i creixement del nadó. Són riques en zinc les llavors de carbassa, sèsam, fruits secs, cereals integrals, llegums o el rovell d’ou.

Prebiòtics i probiòtics: inclou fermentats (quefir, xucrut, miso) per aportar microorganismes sans i també prebiòtics per alimentar-los. La millor menja són les patates cuites i refrigerades 24 h. Durant l’embaràs ja hi ha traspàs de microbiota mare-nadó, però la gran colonització del seu intestí ocorre durant el part.

Suplements

Encara que portem una alimentació saludable, durant l’embaràs estem creant una altra vida. Si la nostra dieta té alguna mancança, al nadó no li faltarà de res perquè està protegit per la natura. Tirarà de les nostres reserves i podem entrar en dèficit.

Els suplements més interessants de Viridian són:

  • Àcid fòlic: amb la quantitat estipulada de 400 ug / dia. És recomanable prendre-n tres mesos abans de l’embaràs i el primer trimestre.
  • Àcid fòlic amb DHA: ajuden en el desenvolupament del cervell i sistema nerviós del nadó.
  • Embaràs complex: un multivitamínic prenatal amb les quantitats requerides d’àcid fòlic, però també amb ferro, calci i les vitamines i minerals que hem esmentat com a claus per a l’embaràs.
  • Ferro orgànic líquid: té ferro, vitamina C, vitamines del grup B, àcid fòlic i iode que treballen en sinergia per revertir l’anèmia.
  • Simbiòtics: Viridian compta amb una àmplia gamma de probiòtics més prebiòtics per a la salut de la nostra microbiota intestinal.

* La suplementació ha de ser prescrita i supervisada per un professional de la salut.

Autora: Lluca Rullan, periodista especialitzada en nutrició i salut natural. Dietista amb perspectiva integrativa

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Març 2019

Comparteix
Article anteriorCura per a la pell seca
Article següentEmpoderar les dones

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here