El passat dimarts 19 de març, la Presidència romanesa de la Unió Europea va celebrar una “Reunió interparlamentària sobre política agrícola comuna i política de cohesió” d’alt nivell. IFOAM EU es va unir a delegacions parlamentàries nacionals i organitzacions agrícoles per discutir el futur de la Política Agrícola Comuna (PAC), amb la necessitat d’una arquitectura verda ambiciosa i la importància d’assignar un pressupost europeu sòlid a l’agricultura.

Organic farmers call for a well-funded and more ambitious CAP
Reunió interparlamentària sobre política agrícola comuna i política de cohesió a Bucharest el dimarts 19 de Març

Jan Plagge, president d’IFOAM EU, va expressar que “és un honor participar en aquesta reunió interparlamentària durant un punt crucial en les negociacions de la PAC. Europa necessita una política ambiciosa amb un pressupost fort per a la transició cap a una agricultura sostenible. Això és el que la nostra ciutadania demana i els agricultors orgànics ho poden oferir. A més, fa afegir: “Faig una crida als parlaments i governs nacionals perquè aprofitin aquesta oportunitat donant suport els esquemes ecològics, establint fons per al medi ambient i el clima i dissenyant mesures voluntàries de gran abast en el marc dels seus plans estratègics de la PAC”.

Michel Reynaud, membre de la Junta Directiva d’IFOAM EU, va agrair a la Presidència romanesa el fet de convidar al sector ecològic, que exerceix “un paper important en fer que l’agricultura europea sigui més sostenible”. En les discussions en curs sobre el pressupost europeu i la PAC, -va continuar- “aquesta reunió és una fita important”. També va convidar la Presidència i als membres del Parlament a continuar aquest debat al Congrés Europeu Ecològic de 2019, que se celebrarà del 20 al 21 de juny a Bucarest. La trobada esdevé “un panell d’alt nivell integrat per representants de la UE i nacionals de la presa de decisions, experts, la societat civil i representants de la indústria per analitzarla Política Agrícola Comuna, mentre altres sessions del Congrés es dedicaran a la innovació i les tecnologies emergents, i els Plans d’Acció Ecològica Europeus”.

El Ministeri d’Agricultura de Romania, IFOAM EU i el seu membre Bio Romania organitzen el Congrés Ecològic Europeu 2019. Els participants del congrés són agricultors, experts del ministeri, processadors d’aliments, minoristes, certificadors orgànics i investigadors acadèmics.

El programa i la inscripció del Congrès Ecològic Europeu estaran disponibles aviat a www.organic-congress-ifoameu.org.

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Març 2019