El sector ecològic i els responsables polítics europeus i nacionals es reuniran els dies 20 i 21 de juny a Bucarest, Romania, amb motiu del Congrés Ecològic Europeu. El tema d’aquesta edició del Congrés és “Innovació i tecnologia: com l’ecològic millora i inspira”.

European Organic Congress 2019 - Let's talk innovation and technology for the organic sector

El primer dia del congrés es centrarà en millorar les polítiques agrícoles. En la sessió plenària d’obertura, un panel de polítiques d’alt nivell discutirà la Política Agrícola Comuna (PAC). Abordaran qüestions específiques com les següents: Funciona la nova Arquitectura Verd de la PAC en benefici dels agricultors, consumidors i comunitats rurals ?, com poden els agricultors ecològics contribuir als objectius de la PAC sota la política de Nou Model de Lliurament?, pot Europa fer més amb menys pressupost per donar suport als seus agricultors i què es pot fer al respecte? Els ministeris nacionals, els funcionaris de la Comissió Europea, els representants de la societat civil i els agricultors donaran la seva opinió.

La possibilitat d’un nou Pla d’Acció Ecològic Europeu per 2020-2027 també estarà a l’agenda. Els responsables polítics nacionals i regionals estudiaran com contribuir a les prioritats de la propera Comissió. També s’analitzaran els vincles necessaris entre els nivells de la UE, nacional, regional i local per fer que aquest pla d’acció es pugui implementar fàcilment i de manera eficient. A més, analitzaran com un pla d’acció ecològic europeu pot ser prospectiu pel desenvolupament de productes ecològic a Europa i aprofitar el màxim possible els beneficis de l’agricultura ecològica pel medi ambient i sistemes alimentaris més justos.

Bio Eco Actual és media partner oficial de l’European Organic Congress

El segon dia es centrarà en la innovació i la tecnologia del sector ecològic. Les sessions paral·leles interactives estudiaran què pot aconseguir el sector ecològic amb les noves tecnologies. Els participants del congrés intercanviaran informació sobre la revolució tecnològica que s’està desenvolupant davant dels nostres ulls. Els tallers se centren en big data, els riscos, costos i beneficis de l’Internet de les coses, i la innovació en matèria ecològica a Romania. La sessió d’innovació a la indústria ecològica de Romania es farà en dos idiomes.

A la tarda, els professionals del sector ecològic de tota la cadena de valor debatran sobre les oportunitats que els ofereixen les tecnologies digitals.

La innovació és un procés creatiu, sovint de baix a dalt, que implica més intervencions que el simple ús de noves tecnologies. Registrat ara al debat sobre com enfortir la innovació en tota la cadena de valor.

Visiti la pàgina web del Congrés Ecològic Europeu 2019 per veure tot el programa i segueixi les actualitzacions a Twitter i Facebook amb el hashtag # EUorganic2030.

El Congrés Ecològic Europeu 2019 està organitzat per IFOAM EU, Bio Romania i el Ministeri d’Agricultura i Desenvolupament Rural de Romania.

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Maig 2019

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here