La pel·lícula ‘We Unite’ (Nosaltres Units, en anglès), de 12 minuts, ens presenta la vides de dos agricultors que aposten per la producció ecològica i les raons per les que s’uneixen a la manifestació anual We are Fed-Up (Estem farts, en anglès) a Alemanya. Juntament amb centenars d’altres agricultors, condueixen els seus tractors a cor de Berlín, on s’uneixen amb milers de ciutadans per demanar una millor alimentació i un sistema agrícola per a tothom.

Carlo Horn i Hanna Erz parlen sobre per què conreen productes ecològics, l’impacte que tenen en els sòls i el seu rendiment, i com, fins i tot en èpoques de sequera, encara poden collir cultius. Destaquen la necessitat de comptar amb sistemes alimentaris sostenibles que permetin als agricultors accedir a la terra, protegir el medi ambient, pagar preus justos i proporcionar un bon àpat per a tothom.

Per fer la transició a un millor sistema alimentari i agrícola demanen:

  1. Diners real destinats a la natura, al medi ambient i al clima.
  2. Acabar amb perversos subsidis mitjançant la millora de les normes ambientals mínimes per a tots els agricultors.
  3. Aplicació de la llei real.

‘We Unite’ ha estat produït per la campanya “Good Food for All”, organitzada per 25 socis de tot Europa que s’han unit per fer a Europa més sostenible, un projecte intersectorial de 3 anys que busca implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Més informació a www.ifoam.bio

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juny 2019

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here