RECOMANAT PER
Sol Natural

Sol Natural alimentación ecológica bio eco actual distribuidor

Els nootròpics són substàncies capaces d’amplificar les capacitats cognitives i que es troben de forma natural en alguns aliments i plantes o també de forma sintètica en suplements alimentaris. Darrerament se n’ha començat a parlar, però la realitat és que portem tota la vida utilitzant-los -segurament de manera inconscient- per millorar la nostra concentració, millorar la memòria o afavorir l’estat d’alerta.

¿Conoces los alimentos nootrópicos?

La paraula nootròpic està formada per nous = ment i tropos = moviment i fa referència a la possibilitat d’ “agilitzar” l’activitat cerebral. Es tracta de substàncies que estimulen certes àrees del cervell normalment més “mandroses”. Els diferents nootròpics funcionen activant diferents neurotransmissors, amb efectes sobre la nostra conducta i capacitat mental. A més, augmenten el reg sanguini i funcionen activament contra el dany cel·lular del cervell i el declivi cognitiu.

5 aliments nootròpics al vostre rebost

Ara voldràs  saber què cal menjar per aconseguir aquests superpoders, en quins aliments trobem nootròpics. I probablement et sorprenguis quan descobreixis que diversos d’ells ja formen part del teu menú. Perquè, en efecte, són aliments molt fàcils d’incorporar al dia a dia. Vegem 5 exemples molt comuns.

El cafè és un aliment n nootròpic de tota la vida, que ens ajuda a aconseguir major agudesa mental i a retardar la fatiga. La cafeïna és un estimulant que inhibeix els receptors d’adenosina del cervell, fent-nos estar més desperts i alerta. De fet, la majoria de nosaltres pensa en un cafè quan necessita activar el cap.

El te verd conté L-teanina, un altre compost nootròpic que no només augmenta el rendiment mental i la concentració, sinó que ajuda a disminuir els nivells d’ansietat en unir-se a receptors de glutamat i bloquejar-lo. El glutamat és un neurotransmissor excitador.

El cacau també millora la capacitat cognitiva a través d’una millor oxigenació del cervell i també pel seu efecte estimulant. Això és vàlid per a una bona xocolata pura, amb alt contingut en cacau.

La cúrcuma és un altre reconegut aliment nootròpic, antiinflamatori i amb capacitat antidepressiva. És una espècie mil·lenària altament protectora, que actua prevenint moltes malalties de progressió crònica i neuro-degeneratives.

Els nabius contenen potents substàncies antioxidants que funcionen com a neuro-protectors i influeixen en el rendiment cerebral. De fet, tenen la capacitat d’incrementar la memòria i de reduir el declivi cognitiu en persones grans.

Bons aliats per a la tornada a la rutina

Dins d’un marc general d’alimentació saludable, sempre és interessant adequar el menú a les necessitats. Ara que toca tornar a les obligacions, és útil conèixer quins són aquests aliments que ens ajuden a respondre a les exigències mentals de la millor manera, i que afavoreixen un estat de concentració i rendiment cerebral per començar el curs amb tot. La bona notícia, com hem vist, és que diversos d’ells són molt fàcils d’incorporar a la dieta.

Però com succeeix amb la salut en general, les capacitats cognitives estaran condicionades també per altres factors. A més d’escollir bé els aliments, assegura’t que hi hagi moviment en la teva vida, una xarxa social que et contingui, un contacte freqüent amb la natura i amb el sol i un bon i reparador descans nocturn.

Autora: Pilar Rodrigáñez, Tècnica Superior en Dietètica.

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Setembre 2019

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here