El magnesi és un mineral que està present en el nostre organisme, en la seva major part formant part d’ossos i dents. Entre les seves funcions principals destaca per regular la formació òssia i l’equilibri de fòsfor-calci. A més, és cofactor de més de 100 enzims i és important per a l’ús d’energia en el cicle de Krebs, una sèrie de reaccions químiques que formen part de la respiració cel·lular.

Beneficios del magnesio

Descobreix el magnesi

En general, és fàcil cobrir les necessitats diàries de magnesi a través de l’alimentació. Les principals fonts alimentàries són les llavors de carbassa, les nous del Brasil, els anacards, les ametlles, els cereals integrals i les verdures de fulla verda.

És important tenir en compte que una ingesta elevada de sucre refinat disminueix els nivells d’aquest mineral perquè precisament el és necessari per metabolitzar el sucre. El dèficit també es relaciona amb l’alcoholisme, les diarrees freqüents, l’abús de diürètics, la insuficiència renal crònica o la diabetis mellitus, entre d’altres.

En relaxar els músculs, calmar el sistema nerviós i baixar l’estrès, el magnesi contribueix a combatre l’insomni i millorar la qualitat del son

Els principals símptomes de la manca de magnesi són la fatiga, els espasmes, els tremolors, la irritabilitat neuromuscular, els vertígens, l’alteració del metabolisme del calci o els trastorns del metabolisme dels glúcids.

És un dels minerals més venuts en suplementació, per els seus múltiples beneficis, des de fa molts anys.

  • Estrès: en ser un relaxant muscular és molt usat per a tractar l’estrès i relaxar el sistema nerviós en general. És molt més efectiu si es combina amb vitamines del grup B.
  • Insomni: al relaxar els músculs, calmar el sistema nerviós i baixar l’estrès, el magnesi contribueix a combatre l’insomni i millorar la qualitat del son.
  • Fatiga i recuperació muscular: molts esportistes es suplementen perquè ajuda a la recuperació post entrenament, alleuja contractures i evita rampes musculars.
  • Ossos forts: el magnesi participa a la salut òssia per diferents vies:
    Ajuda a fixar el calci i el fòsfor en ossos i dents; inhibeix la parathormona (encarregada de la degradació òssia); estimula la formació d’os, i és necessari per a la síntesi i metabolisme de la vitamina D. Per tot això, és molt comú que els suplements per a l’osteoporosi incloguin el magnesi en la seva formulació.
  • Migranya: hi ha evidències que dosis altes de magnesi (en suplementació oral o intravenosa) són efectives per reduir la freqüència i intensitat dels atacs de migranya. L’explicació és perquè les persones que pateixen migranya tenen nivells de magnesi més baixos del normal.
  • Restrenyiment: en cas de restrenyiment la forma més efectiva és el clorur de magnesi pel seu efecte laxant. D’una banda, estimula els moviments de l’intestí i, d’altra, atrau aigua.
  • Càlculs renals: també està indicat per desfer el fosfat i l’oxalat de calci, evitant que es formin pedres als ronyons. El més indicat és el citrat de magnesi amb vitamina B6.

Suplementació

Hi ha diferents presentacions de magnesi, però el més interessant és el citrat de magnesi. Viridian té càpsules de Magnesi d’alta potència que inclou les tres formes de magnesi més absorbibles: citrat, òxid i bisciglinat.

També té una formulació de Magnesi amb vitamina B6 i safrà, útil en cas d’estrès, ansietat o depressió. En aquest cas, la vitamina B6 actua de forma sinèrgica, millorant la seva funció relaxant, i el safrà contribueix a un millor equilibri psicològic i emocional.

PATROCINAT PER
Viridian. Ethical vitamins with an organic heart

Ayudas digestivas para paliar los excesos navideños

Autora: Lluca Rullan, Periodista especialitzada en nutrició i salut natural. Dietista amb perspectiva integrativa.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2020

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here