La nostra societat actual està sotmesa a una gran voràgine de frenètics canvis; són moltes les transformacions que es produeixen en un espai de temps reduït i fins i tot és tal la mutabilitat de la nostra pròpia realitat que són molts els camps que porten una velocitat més gran que el nostre pas -vegeu el clar exemple de la tecnologia i la informació-, en contraposició, més lent i ferm, i sembla que cada vegada més reflexiu i responsable o almenys aquesta és la ruta a seguir per molts de nosaltres.

La importancia de la adaptación en un mundo en constante cambio

Cal avançar en el camí amb criteri i reflexió

Al setembre de l’any 2015, dins d’una nova planificació de desenvolupament sostenible, es van fixar una sèrie d’objectius encaminats a eradicar la pobresa, protegir i tenir cura del planeta, evitar les desigualtats i aconseguir la somiada pau mundial. Aquestes metes s’identifiquen com Objectius de Desenvolupament Sostenible coneguts més per les seves sigles ODS; uns reptes mundials que no només han impulsat la sostenibilitat del planeta sinó que són el camí pel qual estem transitant cap a aquesta transformació social col·lectiva que ens converteixi en una societat abanderada pels Drets Humans a tot el món.

Els ODS són el camí cap a aquesta desitjada transformació social col·lectiva

Ja han transcorregut quatre anys des de l’aprovació dels ODS a l’Assemblea General de Nacions Unides, i és un moment clau per compartir no només coneixement sinó estar i romandre connectats al mateix temps que conformar una xarxa de persones que treballin sobre la base de la cooperació social i la consecució d’aquests ambiciosos, al mateix temps que necessaris, reptes mundials. Però tots aquests ràpids canvis a què ens enfrontem requereixen que ens aturem en el camí a pensar i reflexionar amb criteri i consciència quin és el món que volem construir, i potenciem les habilitats adequades per aconseguir el canvi. Sense oblidar l’aspecte humanista i humanitari que ha d’estar sempre present, igual que les implicacions ètiques que hi ha en joc en l’abast de tots aquests propòsits.

Aquests ràpids canvis a què ens enfrontem requereixen que ens aturem en el camí a pensar i reflexionar amb criteri i consciència

Com ja avançava en el titular, el canvi i la capacitat d’adaptació a nous entorns és essencial, amb un enfocament positivista i esperançador per aconseguir que aquestes transformacions arribin a un gran col·lectiu de persones i aconsegueixi persistir en el temps i en l’espai un missatge global que mobilitzi a tots en un món de pau i amor, de justícia i sostenibilitat, no només social sinó també important, personal.

Autora: Paula Mª Pérez Blanc / Responsable Comunicació Fairtrade Ibèrica Periodista Especialitzada en Periodisme Cultural | @sellofairtradewww.sellocomerciojusto.org

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Novembre 2019