Al néixer, el nostre cos és en un 75% aigua. Quan arribem a l’edat adulta estem entorn del 60- 65%. Aproximadament un 60% d’aquesta aigua es troba a l’interior de les cèl·lules (aigua intracel·lular), un 20% al voltant de les cèl·lules, un 10% en òrgans i un altre 10% en sang. Tot això comporta un gran moviment de líquids, i en el seu equilibri, com vam veure el mes passat a la primera part de drenatge limfàtic, exerceix un paper molt important el sistema limfàtic.

Drenaje linfático manual: técnica eficaz en las acumulaciones de líquido

Precisament aquest mes, el 6 de març, té lloc el Dia Internacional del Limfedema, una malaltia crònica que consisteix en una acumulació de la limfa de manera anòmala, que el cos no pot eliminar. Encara que es considera una malaltia rara, només a Espanya, més de 900.000 persones la pateixen, segons les dades de la Societat Espanyola d’Angiologia i Cirurgia Vascular (SEACV) i la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física (SERMEF).

El DLM s’empra en tot tipus d’edemes, és a dir, en acumulacions de líquid en el teixit intercel·lular

José Antonio Suances, quiromassatgista, linfoterapeuta i creador de TAIEC (tècnica Bowen) aconsella que “per abordar el tractament del limfedema, cal partir d’un bon diagnòstic. El millor per obtenir resultats satisfactoris és tractar-los com més aviat millor, ja que quan es fibrosa, els resultats són menys satisfactoris”.

El DLM s’empra en tot tipus d’edemes, és a dir, acumulacions de líquid en el teixit intercel·lular. Amb més de 30 anys d’experiència en teràpies manuals i centenars d’articles publicats, Carmen Benito, llicenciada en Biologia i fundadora i directora del Centre de bioestètica que porta el seu nom, ens explica també altres casos en què s’utilitza el DLM, “quan hi ha problemes circulatoris, sobretot quan arriba la calor, les cames s’inflen, provocant molta pesadesa. També en embarassades, sobretot a partir del cinquè mes de gestació quan es comencen a notar els turmells inflamats.”

S’aconsella també després de determinades cirurgies

S’aconsella també després de determinades cirurgies. Com comenta Carmen, “després de la liposucció, ja que al destruir el teixit gras, amb les cànules es produeixen grans hematomes i sortida de líquid. El drenatge permet reduir ràpidament el dolor que es provoca i recuperar el teixit, permetent que els hematomes es reabsorbeixen més de pressa. També ho he practicat a dones que havien patit una mastectomia amb extirpació de ganglis limfàtics de l’aixella (per prevenir o tractar els limfedemes al braç) i després de les operacions de varius o la seva esclerotització.”

Llegeix la primer part de l’article aquí

Més informació a www.carmenbenitobioestetica.com | www.fedeal.org | www.philippusthuban.com

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Març 2020