Tenen munts de propietats i una densitat nutricional superior a altres aliments. Els superaliments són capaços d’enriquir la nostra dieta i millorar la nostra salut, però moltes vegades no sabem com utilitzar-los. Avui m’agradaria explicar alguns aspectes importants a tenir en compte per beneficiar-nos d’aquestes meravelles que ens ofereix la natura.

Superalimentos: 3 claves para incorporarlos en tu vida

Decideix quins prendre segons les teves necessitats

Existeixen moltíssims superaliments que vénen dels racons més remots del planeta i amb propietats molt diverses. Molts d’ells han estat tradicionalment utilitzats per medicines mil·lenàries, com l’ Ayurvèdica o la Medicina Tradicional Xinesa.

Alguns superaliments són adaptògens, altres ens ajuden a perdre greix, n’hi ha que són ideals per completar una dieta restrictiva, uns quants destaquen pel seu poder antioxidant… El ventall de possibilitats és immens!

Si el que busques és millorar el teu rendiment físic i intel·lectual, la maca pot ser una gran alternativa. Si, en canvi, estàs combatent una infecció, la moringa és la teva aliada perfecta. En un procés de pèrdua de pes, el te matcha serà un suport ideal. Si el que necessites és assegurar-te tots els aminoàcids essencials perquè no prens proteïna animal, l’espirulina és un excel·lent reforç.

La meva recomanació és que, abans d’omplir el rebost de productes que no saps per a què serveixen ni com s’utilitzen, és millor que escullis aquells que concretament creus que apunten a les teves necessitats i, aquests sí, els facis servir diàriament. D’aquesta manera segur que sentiràs la diferència a l’incorporar superaliments en la teva vida.

Escull un bon moment del dia

No val colar-los per tot arreu, en qualsevol moment i quantitat. Alguns superaliments tenen dosis màximes recomanades i altres convé reservar-los per les primeres hores del dia, perquè més tard podrien interferir en el teu ritme circadià.

Per exemple, en el cas de l’espirulina, hi ha dosis indicades (de 3g a 5g, 2 a 4 vegades al dia) i les persones amb autoimmunitats no haurien de prendre-la. Un altre exemple és el dels superaliments amb propietats vigoritzants: no té cap sentit prendre cacau o pol·len a la tarda, ja que podrien entorpir el descans nocturn. En canvi, al matí o al migdia seran encertadíssims per aconseguir aquest impuls que ens falta.

Alguns superaliments tenen dosis màximes recomanades i altres convé reservar-los per les primeres hores del dia

La manera de prendre’ls pot variar molt, però una manera que gairebé mai falla és la de afegir-los a un iogurt, smoothie o suc. En general tots tenen bon gust. Si els inclous en una recepta calenta -en una crema per exemple- millor afegir-los al final i així minimitzes la pèrdua de substàncies terapèutiques.

Busca’ls de bona qualitat i combina’ls amb aliments sans

Això sembla una obvietat, però no ho és. D’una banda, és important buscar productes elaborats a partir d’ingredients ecològics certificats per evitar agrotòxics i també optar per aquelles marques que ens garanteixin informació fiable per poder utilitzar-los correctament.

D’altra banda, l’ús de superaliments s’hauria d’emmarcar en una dieta que sigui globalment saludable. Si donem el pas cap als superaliments, és fonamental que primer hàgim apartat de la nostra dieta tot allò que ens fa mal. Una canyella, que és hipoglucemiant, no podrà fer res per tu si continues prenent cada dia un refresc ensucrat. Tampoc la cúrcuma realitzarà miracles si la teva alimentació es basa en ultraprocessats. Els superaliments tenen beneficis potentíssims, si van acompanyats d’una alimentació en sintonia.

RECOMANAT PER
Tria bé, tria els Superaliments de Sol Natural

Sol Natural alimentación ecológica bio eco actual distribuidor

Autora: Pilar Rodrigáñez Tècnica Superior en Dietètica.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Maig 2020