El silici és el segon element més abundant en l’escorça terrestre després de l’oxigen i està present en tots els éssers vius, però principalment en les plantes. Combinat amb l’oxigen, el trobem en la majoria de les roques, en moltes pedres precioses i en la sorra, que és en gran part diòxid de silici. La seva utilitat per a la salut humana s’evidencia des de l’Antic Egipte, on ja es feia servir per combatre la caiguda del cabell, malalties de la pell o el dolor en les articulacions.

La Silicoterapia, el uso terapéutico del silicio orgánico en la salud

Tot i que en 1878 Pasteur ja va dir que “el silici està cridat a revolucionar els nostres mètodes terapèutics“, no es va desenvolupar la seva recerca en aquest àmbit fins a mitjan el segle XX. I és que, degut a que el silici només pot ser assimilat pel cos en la seva forma orgànica, no es va aconseguir sintetitzar la seva molècula fins als treballs en 1952 del bioquímic francès Norbert Deffaut,  que ho va estudiar en més de 50.000 pacients. El 1972, a través dels estudis de la científica nord-americana Edith Carlisle i els del doctor francès Le Ribault, es reconeix oficialment la seva importància. Aquest últim va col·laborar amb Deffaut i va dedicar la seva vida a la investigació i promoció dels beneficis del silici.

Considerat pare de la silicoteràpia, Le Ribault es va fer famós per l’estudi sobre la història geològica dels grans de sorra amb el microscopi electrònic de rastreig (SEM). Treballant amb una solució rica en silici orgànic, va advertir que la psoriasi aguda que li afectava les dues mans havia desaparegut i així va començar a estudiar els beneficis del silici.

No només és important per a la pell, el silici és un oligoelement essencial present en cèl·lules i teixits. El nostre cos neix amb un capital de grams de silici en teixits, cartílags, timus, parets vasculars, glàndules suprarenals, fetge, etc… que disminueix gradual i irreversiblement amb l’edat. A través de l’alimentació el trobem en major quantitat en els cereals integrals com la civada, el mill, l’ordi o l’arròs. També a les patates, la remolatxa, l’alfals, la soja, vegetals verds, etc… Però l’estil de vida i l’empobriment dels sòls fan necessària la seva suplementació en forma orgànica. És necessari per a la protecció de pell, ossos i articulacions degut a la seva importància en la síntesi d’elastina i col·lagen. És analgèsic i cicatritzant. Ajuda a la reducció dels nivells de colesterol i a tot el sistema circulatori i cardiovascular. Augmenta i enforteix el sistema immune i protegeix contra els radicals lliures i l’oxidació.

Entre els molts estudis sobre el silici, també s’ha demostrat que redueix l’absorció intestinal de l’alumini i augmenta la seva excreció renal.

BIOFLORAL està situat a les terres volcàniques d’Auvergne (França).

  • El silici de biofloral orgànic procedeix de l’ortiga (Urtica dioica), conreada biodinàmicament. Posseeix un alt contingut de silici, amb una dosificació òptima i una alta qualitat vibratòria que ho fa un producte viu i completament natural amb un fort poder d’assimilació i sense efectes secundaris.
  • El mètode d’extracció del silici és innovador, artesanal i totalment natural, a partir de plantes fresques. L’aigua de font volcànica es dinamitza en una cascada sobre vidres, per una major eficàcia i energia.
  • Sense molècules químiques, sense silici de síntesi o mineral, ni conservants químics.

ESPACI PATROCINAT PER
Biofloral

Logo Biofloral

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2020

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here