La Haloteràpia consisteix en respirar micropartícules de sal mineral roca 100% natural. Es tracta d’una teràpia natural complementària que es realitza dins de coves de sal, aportant beneficis substancials a persones que pateixen problemes respiratoris i dermatològics.

El beneficio de las cuevas de sal

Coves de sal

A principis de maig d’aquest any el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) va identificar estudis que demostraven que la sal (NaCl) actuava com a agent biocida eficaç contra la COVID-19, afirmant que els filtres recoberts de NaCl van demostrar ser altament efectius en la inactivació dels virus de la influença, independentment dels subtipus i de l’emmagatzematge en condicions ambientals adverses. Els nostres resultats es poden aplicar per obtenir un dispositiu de prevenció d’un ampli espectre de patògens en l’aire per epidèmies i pandèmies de malalties respiratòries.

Principalment la sal té tres qualitats beneficioses:

1) Antisèptica, és a dir, prevé infeccions, ja que evita el desenvolupament de microorganismes que es troben a la superfície de la pell i en les membranes mucoses, sense causar irritació o dany.

2) Antibacteriana, amb la qual cosa combat infeccions bacterianes d’una manera natural sense fer mal a l’organisme, com fan els medicaments de caràcter antibiòtic.

3) Antiinflamatòria, reduint la inflamació de les vies respiratòries fent desaparèixer així la dificultat per respirar, el que permet una millor oxigenació cel·lular i ajuda a enfortir el sistema immunològic.

Addicionalment, el seu efecte osmòtic sobre els fluids dels teixits de l’organisme exerceix una acció expectorant ajudant a netejar les vies respiratòries, a eliminar les flegmes i la mucositat. A més d’aquestes propietats, la sal, és atòmicament elèctrica, té una càrrega elèctrica negativa (ions negatius).

Aquestes propietats sumades al fet que el mitjà de transport de les micropartícules de sal és l’aire i no l’aigua, ens ajuden a aconseguir una eficàcia de fins al 90% en problemes respiratoris, sempre amb una humitat relativa i una temperatura adequada.

Principalment la sal té tres qualitats beneficioses: és antisèptica, antibacteriana i antiinflamatòria

En quins casos es recomana l’Haloteràpia?

  • Problemes respiratoris: asma, bronquiolitis, bronquitis crònica, grip i refredat, rinitis, laringitis, faringitis, sinusitis, al·lèrgies, fibrosi quística, etc.
  • Problemes dermatològics: psoriasi, dermatitis atòpica, èczema, infeccions de la pell, etc. Potència la salut de la pell.
  • Neteja de vies respiratòries de partícules nocives procedents del tabac i la contaminació.
  • En cas d’estrès i cansament.
  • Per a esportistes. Al millorar la funció pulmonar i la capacitat respiratòria, millora el rendiment físic.

Casos en què no està clínicament provat però en els que s’estan obtenint excel·lents resultats:

  • Esclerodèrmia
  • Hipersensibilitat múltiple
  • Fibromiàlgia
  • Esclerosi

Com funciona l’Haloteràpia?

Les micropartícules de sal concentrades es barregen amb l’aire de la sala i, durant el transcurs d’una sessió d’entre 40 i 60 minuts, són inhalades pels usuaris. D’aquesta manera, les micropartícules de sal arriben a totes les parts del sistema respiratori. Està indicat per a nens a partir dels tres mesos, dones embarassades i persones de totes les edats.

ESPAI PATROCINAT PER
Cofenat
La evidencia científica demuestra que las terapias naturales también curan

Autora: Claudia Arango, responsable del Comitè Científic d’Haloterapia de l’Associació Nacional de Professionals i Autònoms de les Teràpies Naturals (COFENAT).

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2020