La vida sencera de la Terra depèn dels vegetals: no només com a aliment i medicament, també per respirar i mantenir l’ecosistema. Sense vegetals, desapareixeríem. Us parlem de la gemmoteràpia.

La Yemoterapia, gran herramienta para los problemas crónicos y de larga duración

Tant la fitoteràpia, com l’aromateràpia o la gemmoteràpia empren matèria vegetal per usos curatius però es diferencien, no només en la part del vegetal que s’empra, la forma d’extracció del principi actiu o en el propi producte que se’n obté, també és diferent la forma de treballar l’objectiu terapèutic que persegueixen. D’aquesta manera, mentre l’aromateràpia treballa de forma potent, selectiva i localitzada, actuant sobre el símptoma a curt termini, la gemmoteràpia té un efecte més global i actua més a llarg termini, drenant l’organisme i regenerant els òrgans o sistemes afectats.

L’aromateràpia estaria doncs més indicada per problemes de salut aguts i localitzats que requereixen una acció simptomàtica immediata, mentre que la gemmoteràpia resulta ser més eficaç en els desequilibris crònics, de llarga durada, que s’han anat gestant de manera silenciosa i prolongada, amb l’objectiu d’anar regenerant l’organisme fins a arribar a l’origen del problema que provoca els símptomes.

En aquest sentit, els concentrats de gemmoteràpia tenen grans propietats estimulants, regeneratives i drenants, pel fet que els teixits embrionaris empleats, els anomenats meristemes (provinents de gemmes, petites arrels, tiges joves…) estan en una fase de multiplicació cel·lular molt intensa i contenen cèl·lules embrionàries totipotencials, que equivaldrien a les cèl·lules mare animals. Això confereix a la gemmoteràpia un ampli espectre d’acció, més gran que si prenguéssim cadascuna de les parts de la planta per separat. Els meristemes contenen gran quantitat d’elements perfectament bioasimilables: fitohormones, factors de creixement, una alta concentració en material genètic, flavonoides, enzims, vitamines, oligoelements, minerals …

La gemmoteràpia actua per tant, sobre el nostre cos a nivell orgànic (sistemes digestiu, hormonal i genitourinari), estructural (ossos, dents), a nivell rítmic (cor, pulmó, sang, limfa) i també psíquic.

HERBALGEM, laboratori de gemmoteràpia concentrada BIO

Des de 2012, HERBALGEM, laboratori de gemmoteràpia concentrada BIO, ha continuat les investigacions de Pol Henry i compta amb un sistema de producció sense congelació de les gemmes, la qual cosa preserva tots els minerals, aminoàcids i àcids nucleics de les plantes. Per a això es recol·lecta diàriament i s’estabilitza in situ, en una maceració a parts iguals d’aigua, glicerina i alcohol vegetal ecològic. Cada un d’aquests solvents extreu diferents principis actius que són els que atorguen a la gemmoteràpia la seva gran efectivitat al concentrar tot el potencial futur de la planta.

Amb l’objectiu de facilitar l’administració de gemmoteràpia a un públic més ampli, Herbalgem ha desenvolupat un nou format amb una mida pràctica i còmode de portar a tot arreu. Els caramels de gemmes, 100% vegetal i Bio, estan elaborats a base de goma aràbiga, xarop d’atzavara i el concentrat de gemmes.

  • Els caramels de Groseller negre combaten el malestar crònic i tonifiquen l’organisme en èpoques de cansament. Són moduladors de la inflamació i tenen una acció diürètica.
  • Els caramels de Figuera, són l’aliat perfecte davant de males digestions o molèsties gàstriques
  • Els caramels de Tell ajuden a reduir l’ansietat i agafar el son.

ESPAI PATROCINAT PER
HerbalgemHerbalgem

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir 
Bio Eco Actual Agost 2020