Avicena, metge, filòsof i científic àrab del segle X, conegut com el príncep dels metges, per la seva saviesa en múltiples disciplines, deia que “el tot és més que la suma de les parts”.

La Yemoterapia concentrada y el poder sinérgico de las plantas

Aquesta màxima és la base del que es coneix com el “totum” d’una planta, la qual està composta per múltiples substàncies que, en conjunt, li atorguen a nivell terapèutic un efecte òptim i superior al de cada un d’aquests components i principis actius, si es consideren de forma aïllada. Per això, la farmacopea de síntesi, quan extreu el principi actiu d’una planta per potenciar el seu efecte, perd aquest valor associatiu que coneixem com sinergia i es produeixen efectes secundaris que el principi actiu, en sinergia amb els altres components de la planta, no té.

Avui dia hi ha multitud d’estudis científics que investiguen aquesta sinergia en els components de les plantes. També la part de la planta emprada diferència també el poder terapèutic. Així, els concentrats de gemmoteràpia tenen grans propietats estimulants, regeneratives i drenants perquè utilitzen el totum de la planta en forma embrionària. Els meristemes (teixits embrionaris provinents de gemmes, tiges joves ….) estan en una fase de multiplicació cel·lular molt intensa i això permet ampli espectre d’acció i una sinergia superior a prendre cadascuna de les parts de la planta per separat. La gemmoteràpia, a més d’emprar-se en monoteràpia o extractes unitaris, també s’empra en forma de gemmocomplexes, és a dir, reunint diverses gemmes o també associant-les a homeopatia, tintures mare, aromateràpia, homeopatia o fins i tot oligoelements. Es tracta d’associacions sinèrgiques i harmonioses de diferents macerats mares que responen a un problema específic. Els gemmocomplexes es basen en els principis de fitosociologia, biologia de la sang i observacions clíniques i constitueixen un enfocament nou per a la gemmoteràpia, que alguns han anomenat gemmoteràpia integrada.

HERBALGEM, laboratori de gemmoteràpia concentrada BIO, va continuar les  investigacions de Pol Henry, metge belga que va desenvolupar la gemmoteràpia i  compta amb un sistema de producció sense congelació de les gemmes, que preserva tots els minerals, aminoàcids i àcids nucleics de les plantes. Per a això, es recol·lecta diàriament i s’estabilitza in situ, en una maceració a parts iguals d’aigua, glicerina i alcohol vegetal ecològic. Així s’extreuen diferents principis actius que concentren tot el potencial futur de la planta i atorguen gran efectivitat a la gemmoteràpia .

Calmigem Spray és una barreja de gemmes i olis essencials que ajuda a relaxar el sistema nerviós en casos d’estrès temporal, redueix la tensió nerviosa i prevenen la inestabilitat psicològica.

  • És un aerosol que s’aplica a través de polvoritzacions bucals diverses vegades al dia.
  • El brot de groseller negre exerceix en aquest cas una acció tonificant.
  • L’oli essencial de lavanda actua sobre l’ansietat, el mal de cap i les al·lèrgies respiratòries.
  • L’oli essencial d’Angélica, és un sedant nerviós.
  • L’oli essencial de neroli, actua contra l’estrès i l’ansietat.

Emidogem fuerte Bio és una barreja en esprai que ajuda a mitigar les migranyes i els mals de cap amb o sense aura.

Està formulat a base de gemmes de Vern (antiinflamatori vascular), brots joves de Rosa silvestre i gemmes de Groseller Negre (efecte antiinflamatori i vasoconstrictor), combinades amb oli essencial de Llorer (regula el SN).

ESPAI PATROCINAT PER
Herbalgem
Herbalgem

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir 
Bio Eco Actual Setembre 2020