Durant el confinament conseqüència del coronavirus, els mercats tradicionals van haver de parar la seva activitat. EcoMarket Shop és un mercat en línia de productes ecològics i locals que connecta a proveïdors amb clients en aquesta nova realitat.

Ecomarket Shop, un mercado online para fomentar los productos ecológicos y locales

“El Covid-19 va paralitzar la celebració dels mercats fisics però, per contra, ha disparat la venta online en general i dels nostres productes bio i eco en particular d’una manera notable, i ha portat molt més trànsit al nostre web”, explica el CEO d’EcoMarket Shop, Josep Nabau, a Bio Eco Actual.

“Curiosament alguns dels productors venen mes ara en línia que en els mercats fisics, de manera que el que va començar sent un complement de la venta fisica ara s’ha convertit en una important alternativa en la que el venedor amplia les seves vendes i els clients poden gaudir de productes de qualitat i proximitat els 365 dies del any i durant les 24 horas del dia”, afegeix.

Josep Nabau (CEO) i el seu soci Miquel Garcia (Desenvolupament TIC) organitzaven mercats ecològics físics per diferents municipis del territori espanyol, en els quals es podien trobar productes tradicionals. Es van adonar que els clients, a l’arribar a casa, no tenien manera de localitzar els comerciants ni podien fer una comanda en línia. Van treballar juntament amb el seu partner Bryte, una consultoria a Barcelona especialitzada en el comerç electrònic i màrqueting digital, per trobar una solució. Així va néixer EcoMarket Shop.

La startup Ecomarketshop brinda ara una alternativa molt valuosa perquè els proveïdors de l’Espanya buida venguin els seus productes ecològics, bio i artesanals en línia, digitalitzin el seu negoci tradicional i augmentin la seva visibilitat. La plataforma també compta amb marques reconegudes ‘bio’ a nivell nacional com Biogran, Vegetalia, Mimasa, Mielar, etc.

“Cada vegada som més útils per als nostres usuaris”

Actualment, trobem una gran varietat de productes de tot tipus com cereals, olis, dolços, begudes, moda sostenible, cosmètics i fins i tot elements per a la llar… aquests són només alguns exemples de tot el que els usuaris poden trobar.

“Els productors poden ser més visibles en el mercat i augmentar les seves vendes, ja que nosaltres ens encarreguem de promocionar i vendre els seus productes (tot sense cost per a ells!): La unió fa la força”, afirma Nabau.

Es treballa dia a dia per augmentar el catàleg de productes: actualment, tenen més de 100 proveïdors i més de 2.000 referències. Els fabricants i petits artesans només necessiten registrar-se i afegir els productes que volen vendre. Una vegada que els consumidors realitzin una compra, el venedor només ha de empaquetar i sol·licitar la recollida dins de la plataforma. D’aquesta manera, el venedor amplia les seves vendes i els clients poden gaudir de productes de qualitat i proximitat.

Tenemos una previsión de crecimiento exponencial. Si bien hace poco que hemos empezado, todo apunta hacia esa dirección. Cada vez tenemos más proveedores en la web y cada vez nos compran mas clientes, lo que significa que cada vez somos más útiles para nuestros usuarios», dice Nabau.

Tenim una previsió de creixement exponencial. Si bé fa poc que hem començat, tot apunta cap a aquesta direcció. Cada vegada tenim més proveïdors a la web i cada vegada ens compren més clients, el que significa que cada vegada som més útils per als nostres usuaris”, diu Nabau.

Pot el canal en línia de productes ecològics conviure amb la botiga especialitzada tradicional? “Entenem que sempre hi haurà la venda a través de la botiga especialitzada tradicional. Per tant, els dos sistemes coexistiran sempre. El gran avantatge d’un marketplace com el nostre és que pot tenir milers de productes i marques bio i eco disponibles que potser una botiga tradicional no pot assumir per raons d’espai, financeres, etc.”, conclou Nabau.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2020

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here