A diferència de la formació reglada que a hores d’ara ja ha començat, la major part de la formació de Teràpies Naturals -que de moment a Espanya és formació no reglada, està començant ara. Això no treu que al llarg de l’any comencin nous cursos cíclicament.

terapias naturales

Sempre és bon moment per triar formar-se en Teràpies Naturals i, per això, passem a descriure els factors més importants que has de tenir en compte per triar una escola o una altra.

Si vols formar-te de manera professional recorda que no val qualsevol formació, els professionals de les Teràpies Naturals treballem amb persones i, per tant, tenim l’obligació de rebre la millor formació possible, d’exigir-la, de buscar-la en aquells centres que garanteixin la qualitat suficient per afrontar els reptes de la vida professional.

Si algú veu un anunci on posa: “fes-te Naturòpata en sis mesos”, és clar que s’hi apuntarà, primer, pel temps de formació i segon, pel preu. Surt més barat fer Naturopatia en sis mesos que en quatre anys. Però això és un problema molt greu. D’una banda, perquè són acadèmies que l’únic que fan és treure diners fàcils i ràpids, i, d’altra banda, perquè suposen una competència deslleial.

Des de APTN-COFENAT, busquem la qualitat en la formació a través del Gremi d’Escoles, basada en els estàndards de la resta de la Unió Europea

Els estalvis foraden les tovalles, en castellà “lo barato sale caro”. Per això no ens hem de fixar només en el preu d’una formació, hem de contemplar altres aspectes:

Quant dura aquesta formació?

Si una escuela nos ofrece una formación de fin de semana y vemos en internet que, en la mayoría de escuelas, esa misma formación se imparte durante meses o años, es por algo.

Si una escola ens ofereix una formació de cap de setmana i veiem a internet que, en la majoria d’escoles, aquesta mateixa formació s’imparteix durant mesos o anys, és per alguna cosa.

Instal·lacions?

Si una escola ofereix un curs de tècniques manuals com el quiromassatge i osteopatia per a deu persones i només té tres lliteres, alguna cosa falla. Hem de tenir en compte que una formació de qualsevol tècnica manual ha de tenir espai suficient per a una llitera per cada dues persones.

Llibres o material didàctic?

Els llibres, apunts o material similar han d’anar inclosos en el preu del curs. En cas de no estar inclòs aquest material en el preu del curs, l’alumne n’haurà d’estar clarament informat al moment en el qual s’inscriu en el curs.

Online o presencial?

Hi ha molts cursos que podem fer online. En aquest cas, hem de fixar-nos en quin tipus de plataforma té l’escola per desenvolupar el curs i quin tipus de curs realitzarem. No podem fer un curs online de Teràpies Manuals si mai hem fet pràctiques. Si el curs no ofereix llocs on realitzar aquestes pràctiques, hem d’observar si tenen vídeos clars i explicatius i si els exàmens o les tutories són suficients per a la realització del curs. En aquest cas, el millor és que la pròpia escola ofereixi una demo perquè es pugui valorar si s’ajusta a les necessitats o no de l’alumne, abans de comprar-lo. Recorda, tot aquell curs en el qual sigui necessari comptar amb una persona, com és el cas de l’aplicació d’agulles en acupuntura o massatge, en el cas d’osteopatia, ha de comptar com a mínim amb classes presencials a no ser que ja sigui un professional format i el curs el faci a manera de reciclatge.

Drets i obligacions de l’alumne i escola?

En un document han d’estar inclosos tots els detalls dels drets i obligacions, tant de l’alumne com de l’escola, i ser signats a l’hora de fer el pagament de la matrícula.

Espero que aquests petits consells t’ajudin a triar el millor per al teu futur professional.

ESPAI PATROCINAT PER
Cofenat
La evidencia científica demuestra que las terapias naturales también curan

Autor: Roberto San Antonio-Abad, President i responsable de Formació, de l’Associació Nacional de Professionals i Autònoms de les Teràpies Naturals (COFENAT)

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2020