Ravintsara (Cinnamomum camphora), és un gran arbre de Madagascar, que pertany a la família de les Laureaceae i que pot créixer fins arribar als 20-30 metres d’altura. De la destil·lació de les fulles s’obté un oli essencial molt apreciat per les seves propietats antivirals, i que pot beneficiar al nostre sistema respiratori i immunològic.

Ravintsara aceite esencial defensas

En la cultura i medicina tradicional malgaix, les fulles fresques o seques de ravintsara s’utilitzen en inhalació, en bany de vapor i en infusió. El vapor produït per la cocció de les fulles de ravintsara i el seu apreciat oli essencial, s’usa com antiinfecciós, per purificar l’atmosfera durant les infeccions i per les seves propietats balsàmiques, expectorants i per facilitar el son. Les seves propietats s’han avaluat i documentat científicament.

Entre les principals propietats descrites en la literatura científica de l’oli essencial de ravintsara, podem destacar les de posseir activitat antiviral, antibacteriana, antiinflamatòria i la seva capacitat immunoestimulant.

A la pràctica, com podem utilitzar l’oli essencial de Ravintsara?

Descobreix 4 propostes per beneficiar-te de les propietats d’aquest meravellós oli essencial.

Purificar l’ambient com antisèptic atmosfèric en difusor o humidificador

Afegir 1-2 ml de l’oli essencial al difusor i difondre en períodes de 15-20 minuts, a renovar diverses vegades a el dia.

Refredat

En l’adult es pot aplicar unes gotes d’oli essencial sobre el coll, i inhalar profundament. També podem preparar una fórmula, afegint 10 ml d’oli vegetal de sèsam en un roll-on o ampolleta i afegir 10 gotes d’oli essencial, després agitar i aplicar unes gotes sobre les narius i sota les orelles, amb una freqüència de 2-3 vegades al dia. Podem també fer una fricció amb unes gotes de l’oli essencial pur al llarg de la columna vertebral, en el moment d’anar a dormir, d’aquesta manera aprofitem tot el seu efecte balsàmic durant la nit. En els nens diluirem les gotes en una cullerada d’oli vegetal, abans de la seva aplicació.

Defenses fortes

Afegir en un pot de vidre topazi 50 ml d’oli vegetal de sèsam verge i 20 gotes de ravintsara. Agitar i aplicar en massatge de pit, esquena, clatell, cervicals, braços, cames i abdomen 1 cop al dia.

Massatge per facilitar el son i el descans

Afegir a 10 ml d’oli verge de sèsam, 10 gotes d’oli essencial de ravintsara. Agitar i aplicar abans d’anar a dormir, en massatge de pit, plexe solar, part interior dels canells i plantes dels peus.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2020