Jin Shin Jyutsu és una forma senzilla de desbloquejar i harmonitzar la nostra energia vital emprant les mans com si fossin els cables d’una bateria.

Jin shin jytsu: el redescobriment d'una saviesa innata

En el camp de la salut integral, la naturalesa de l’home no es pot concebre separada de l’univers que ens envolta, en som part: un microcosmos dins d’un macrocosmos. Per això, l’afirmació que tot en l’univers és energia, no només està formulada ja per la ciència, sinó que, per poder seguir evolucionant en l’àmbit de la salut i com a humanitat resulta imprescindible entendre que nosaltres no som una cosa diferent, som energia. Abans de Lavoisier, les lleis físiques de la termodinàmica, Einstein, Tesla, la física quàntica…, les diferents cultures i filosofies havien integrat l’aspecte energètic i fins i tot nomenat a l’energia que passa pel cos humà, (a la Xina Qi, al Japó Ki, a l’Índia Prana, a l’antiga cultura grega Neuma), perquè ja es contemplava com en l’ésser humà, els òrgans, les emocions, els pensaments… són formes d’energia vital i com el desequilibri o bloqueig continuat d’aquesta energia pot donar lloc a la malaltia.

La investigació mèdica actual ja ha comprovat que camps magnètics de molt baixa intensitat i freqüència poden estimular la curació de diferents tipus de teixit

Científics com el físic alemany Fritz Albert Popp han constatat com en l’ésser humà es donen multitud de processos elèctrics, magnètics i fotònics i la investigació mèdica actual ja ha comprovat que camps magnètics de molt baixa intensitat i freqüència poden estimular la curació de diferents tipus de teixit.

Jin Shin Jyutsu

Un exemple del coneixement ancestral de l’energia vital és Jin Shin Jyutsu (JSJ), que té molt a veure amb allò que deia Plató d'”aprendre és recordar”, ja que es tracta d’una saviesa innata, que es va transmetre de generació en generació durant milers d’anys i que els antics feien servir per curar-se a si mateixos i als altres. Després va desaparèixer i va ser recuperat per un savi i investigador japonès, Jiro Murai, al començament del segle XX, però segons antics escrits dels Arxius del Palau Imperial al Japó, JSJ ja era conegut abans de Moisès, Buda i el Kojiki (Registre de Coses antigues del Japó, 712 dC). Tot i que Jiro Murai mai va sortir del Japó, va oferir a una de les seves deixebles, Mary Burmeister, portar el coneixement del JSJ a Occident.

Jin Shin Jyutsu és una forma senzilla de desbloquejar i harmonitzar la nostra energia vital emprant les mans com si fossin els cables d’una bateria.

La respiració

En JSJ, l’expressió bàsica de l’energia vital és la respiració. L’energia vital que circula a través del nostre organisme es desplaça per diferents canals coneguts com a fluxos, que unifiquen tot el cos. A cada banda d’aquest, hi ha 26 localitzacions anomenades, cerradures energètiques de seguretat (CES) que actuen “com interruptors” que permeten desbloquejar l’energia estancada. El bloqueig continuat de l’energia vital pot portar a la malaltia, que en JSJ, s’anomena “etiqueta“. Ens podem encarregar de qualsevol “etiqueta” (més greu o més lleu) alliberant l’energia estancada.

Segons JSJ, aquests estancaments es produeixen degut a cinc actituds (emocions estancades) bàsiques: preocupació, por, ira, tristesa i pretensió o esforç, les quals estan relacionades amb cada dit de la mà.

L’art de conèixer-nos i viure en salut

Quan ens posem la mà a la galta mentre pensem, quan els nadons es llepen el dit, quan les embarassades col·loquen les seves mans a la zona lumbar o quan creuem els braços, estem emprant una saviesa innata que harmonitza la nostra energia vital.

Això és el primer que, en la seva complexa senzillesa, ens descobreix l’antic art ancestral de Jin Shin Jyutsu. Traduït literalment del japonès com el “Art del Creador a través de l’home compassiu i de coneixement”, JSJ és, en primer lloc, una via d’autoconeixement i d’autoajuda per a sanar-nos (com va fer el seu redescobridor Jiro Murai al curar-se d’una malaltia per la que estava desnonat).

Jiro Murai va descobrir que en cadascun dels nostres dits de les mans i dels peus comencen i acaben diversos fluxos d’energia que discorren per tot el cos seguint uns patrons concrets. Cada dit està vinculat a 14.400 funcions corporals pel que, subjectar els dits o practicar els mudres (mudra ve de el sànscrit i significa símbol o segell), és ja una poderosa forma d’harmonitzar la nostra energia vital. En JSJ són 8 els mudres, diferents postures de les mans que dirigeixen l’energia per diferents zones del nostre cos.

En cadascun dels nostres dits de les mans i dels peus comencen i acaben diversos fluxos d’energia que discorren per tot el cos seguint uns patrons concrets

Jin Shin Jyutsu en hospitals del món

A més d’aprendre i practicar autoajuda, JSJ es practica sobre altres en sessions d’uns 50 minuts de durada. EUA, Alemanya i Gran Bretanya són alguns dels països en els quals JSJ porta anys integrat en diferents clíniques i àrees hospitalàries. La Fundació per al càncer de Lexington (a Kentucky), subvenciona la pràctica de JSJ al Markey Cancer Center, com a via per alleujar el dolor i les nàusees després de la quimioteràpia o l’anestèsia, així com per reduir l’estrès mental i emocional. El Morristown Hospital a Nova Jersey ha estat oferint sessions de JSJ durant molts anys, tant en la seva unitat d’atenció cardíaca com a la unitat d’emergències. La clínica Karl Jaspers a Alemanya dedicada al tractament i cura de persones amb trastorns mentals inclou formacions en JSJ per al seu personal i és prescrit per metges, amb molt bons resultats per als pacients.

 JSJ actua a nivell físic, emocional i energètic. De manera que, a l’igual que el metabolisme s’estimula, circulació i digestió s’harmonitzen o el sistema immune s’enforteix, també l’estat d’ànim millora, augmenta la lucidesa i la consciència s’expandeix.

Més informació:

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2021