La nutriterapia, la nutrició ortomolecular o la nutrició cel·lular activa (que són els diversos noms empleats), està avalada per milers d’investigacions i milions d’experiències pràctiques.

Els nutricèutics i la nutriterapia: opció preventiva i actuació en les causes de la malaltia
123rf Limited©Gustavo Frazao

L’hematòleg i immunòleg, Jean Seignalet, doctor en medicina i catedràtic a la Universitat de Montpeller, es preguntava en el seu llibre “L’alimentació, la tercera medicina“: “com pot ser que, amb els importants progressos realitzats en nombroses ciències, siguem encara incapaços de solucionar el mecanisme de tantes malalties?”. Les seves nombroses investigacions i experiències clíniques van aportar caràcter científic a la màxima hipocràtica de “que el teu aliment sigui la teva medicina”.

La nutriterapia

Molts són els experts que avalen la nutriterapia també coneguda com la nutrició ortomolecular o la nutrició cel·lular activa,  degut a les nombroses pràctiques dutes a terme que demostren que la correcció de l’alimentació i l’aportació de les quantitats òptimes de nutrients vitals permet millorar molts trastorns de salut crònics i complicats. En el cas de fer prevenció i d’equilibrar estats subclínics, aquestes teràpies són molt efectives.

Ja ho deia Claude Bernard i ho va acabar dient Pasteur al final dels seus dies: “el terreny ho és tot, el microbi no és res” La “teoria de el terreny” sosté que els microbis són una part natural de la vida, convivim amb ells. Si l’organisme és eficient i funciona correctament, els microbis no ens causen malalties. Si no ens alimentem bé i no nodrim el nostre organisme adequadament, el nostre terreny serà més propici per a la malaltia.

Què és un nutracèutic?

Es tracta d’un suplement dietètic, (presentat en diverses formes: píndoles, càpsules, pols, etc.), d’una substància natural bioactiva concentrada que es troba normalment en els aliments i que, presa en dosis superiors a l’existent en aquests aliments, presumiblement , té un efecte favorable sobre la salut. L’empobriment progressiu dels sòls ha disminuït considerablement el contingut nutricional de molts aliments. Es consideren doncs nutricèutics les vitamines, minerals i oligoelements.

La vitamina D pot servir com a efecte mitigant per a la infecció, la gravetat i la mortalitat de la Covid-19

En el moment de redactar aquest article es segueixen fent multitud d’estudis amb nutricèutics, inclòs el context de la covid19. Un d’ells és el de la Vitamina D. Un grup de 120 experts en diferents àrees de la salut, ciència i medicina de diversos països d’Europa i dels EUA han presentat un document adreçat als governs del món en què comuniquen que hi ha evidència científica clara que “la vitamina D pot servir com a efecte mitigant per a la infecció, la gravetat i la mortalitat de la Covid-19.

Segons el doctor Paul Marik, cap de cures crítiques i medicina pulmonar del East Virginia Medical School, “no és SARS-CoV-2 el que mata, sinó la inadequada resposta immune que presenten els que emmalalteixen greument”.

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here