Els tranquil·litzants naturals poden ser d’ajuda per al constant tràfec de la vida diària que fa que moltes vegades ens sentim sobrepassats, posant a prova la nostra capacitat d’adaptació per a acomodar-nos a les circumstàncies canviants.

Tranquil·litzants naturals per adaptar-nos als canvis
123rf Limited©Antonio Guillem

Quins són aquests tranquil·litzants naturals?

La fitoteràpia i l’aromateràpia poden ajudar-nos a redireccionar el nostre camí cap al benestar.

Els extractes de planta fresca, obtinguts per maceració directa de la planta en el seu estat de màxima vitalitat, posseeixen efectes profunds sobre la salut de les persones. Aquest tipus d’extracció ve de la concepció de que la planta és un “tot coherent”, on tots els seus principis actius tenen un sentit i una funció. Per a la seva extracció s’utilitza sempre la planta, l’arrel, la llavor, el fruit o la gemma en la seva forma fresca, a fi d’obtenir tots els seus compostos actius, a més del seu suc, saba i fluids que la integren.

Els extractes així obtinguts tenen propietats úniques i actuen sumant efectes beneficiosos per assolir un objectiu comú, potenciar la salut d’una manera integral i estimular la nostra fisiologia d’una forma més completa.

Civada, llúpol, passionera i arrel de valeriana

La civada tonifica el sistema nerviós i ajuda a portar millor els símptomes de l’estrès mental, combat la inquietud i potencia les habilitats cognitives i l’acompliment d’aquestes en situacions estressants. A més, interactua específicament amb les estructures cerebrals i neurotransmissors implicats en la cognició, la memòria i la motivació.

La combinació d’aquests extractes de plantes amb olis essencials proporciona encara efectes més grans

El llúpol, és una planta sedant, l’activitat farmacològica de la qual es deu principalment a les seves resines amargues, influint en la relaxació i el benestar. La passionera s’ha utilitzat per tractar l’ansietat i l’insomni des de temps immemorials. La valeriana actua també a través d’un mecanisme similar.

La combinació d’aquests extractes de plantes amb olis essencials proporciona encara efectes més grans. Olis com la Lavanda (Lavandula officinalis Mill.), El Taronger  dolç-closca (Citrus sinensis L) i la Camamilla (Anthemis nobilis L), poden també ajudar-nos. Els efectes tranquil·litzants de l’oli essencial de la lavanda officinalis, units als efectes tonificants del sistema cardiovascular i equilibrants del ritme cardíac de l’essència de la closca de taronger dolç, i a l’efecte calmant i relaxant de l’oli essencial de la camamilla romana, ens poden ajudar a romandre més tranquils i a recuperar la distància que necessitem per adaptar-nos millor als canvis.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juliol 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here